Terwijl de meeste wintersporters genieten van hun welverdiende zomervakantie, wordt er in het Oostenrijkse skigebied Almenwelt Lofer hard gewerkt aan de bouw van de Senderexpress, een nieuwe 8-persoonsstoeltjeslift die komende winter in gebruik genomen wordt.

De nieuwe 8-persoonsstoeltjeslift komt in de plaats van de bestaande 4-persoonsstoeltjeslift Schönbühel. In vergelijking met zijn voorganger wordt de Senderexpress wat langer, het nieuwe dalstation komt namelijk 60 meter lager te liggen. Daarnaast wordt de lift een stuk moderner. Hij zal voorzien worden van stoelverwarming, beschermende kap en een in hoogte verstelbare instap. Dit maakt het makkelijker voor kinderen om zelfstandig in te stappen.

Het grootste voordeel is toch wel dat de nieuwe lift een stuk sneller is. De capaciteit wordt bijna verdubbeld naar 3.400 mensen per uur. Wintersporters zitten straks nog maar 5 minuten in de lift in plaats van de huidige 12 minuten.

Het skigebied gaat er van uit dat wachttijden hierdoor als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen.

Bouwplaats Lofer
Een prachtig uitzicht op de omliggende bergen vanaf de bouwplaats.

Nieuwe pistes

Naast de bouw van de nieuwe lift investeert skigebied Almenwelt Lofer ook in uitbreiding en verbetering van de pistes. Zo wordt de bestaande afdaling naar de skilift verbreed en komt er een nieuwe piste op de plek waar de oude skilift stond. Deze pistes zijn georiënteerd op het Noorden, waardoor de sneeuw hier tot laat in het seizoen goed blijft. Ideaal voor iedereen die in maart op wintersport gaat.

Hieronder staat hoe de nieuwe lift en pistes er ongeveer uit komen te zien.

Details nieuwe SenderExpress skilift

Voor de liefhebbers hebben we hieronder de details van de nieuwe stoeltjeslift in Lofer op een rij gezet:

Liftsysteem: 8-persoonsstoeltjeslift
Gereed: december 2019.
Capaciteit: 3.400 personen / uur.
Snelheid: 5,5 meter/ seconde.
Duur van dal tot top: 5 minuten.
Hoogte dalstation: 1.337 meter boven zeeniveau.
Hoogte bergstation: 1.623 meter boven zeeniveau.
Hoogteverschil: 286 meter.
Lengte: 1.200 meter.
Aantal stoeltjes: circa 50.
Investering: onbekend.

Bouw nieuwe lift Almenwelt Lofer
Ondanks het warme weer gaat de bouw gewoon door.

Over het skigebied Almenwelt Lofer

Almenwelt Lofer is een relatief onbekend, klein skigebied in de buurt van Salzburg. Het is een rustig skigebied met veel blauwe pistes. Van de 46 km piste bestaat meer dan 70% uit eenvoudige blauwe afdalingen. Hierdoor is het een ideale bestemming voor een wintersport met kleine kinderen.

De prijzen van skipassen en appartementen in Lofer maken een wintersport in het kleine dorp erg aantrekkelijk. Een 6-daagse liftkaart kost bijvoorbeeld ‘slechts’ 222 euro, waar je in het hoogseizoen in andere skigebieden al snel meer dan 275 euro betaalt.

Wil je meer weten over het skigebied? Kijk dan op de website van het skigebied.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
6 gave video’s van pistenbully’s aan het werk
Ook interessant
‘Down Under’ sneeuwt het (hard)