Deze zomer wordt er in Königsleiten flink geïnvesteerd in de infrastructuur van het skigebied. De 23-jaar oude Laramach stoeltjeslift wordt vervangen door een moderne variant. De oude 4-persoonsstoeltjeslift verdwijnt. Daarvoor in de plaats komt een 6 persoonslift, met overkapping en stoelverwarming. Naast meer comfort en snelheid krijgt de lift ook een hogere capaciteit. Hierdoor worden de wachtrijen een stuk korter.

De Larmach stoeltjeslift in Königsleiten.

De Larmach lift is een belangrijke lift in het skigebied Zillertal Arena. De lift is met name belangrijk omdat het één van de verbindingen tussen Königsleiten en het naburige Gerlos is. De lift is op de afbeelding hieronder in het oranje gearceerd. De huidige 4-persoons stoeltjeslift is gebouwd in 1994. De nieuwe lift is een stuk sneller en een stuk comfortabeler. Straks zit je nog maar vier-en-een-halve minuut in deze skilift, waar je er tot op heden 11 minuten overdeed.  De capaciteit wordt bovendien verhoogd van 2.300 naar 2.800 personen.

Larmach lift - Königsleiten

Voor de liefhebbers: alle details van de nieuwe Larmach lift op een rij.

Liftsysteem: 6 persoonsstoeltjeslift, koppelbaar
Gereed: December 2018
Capaciteit: 2.800 Personen / uur
Snelheid: 5 Meter/ seconde
Duur: ca. 4 minuten, 28 seconden.
Hoogte Dalstation: 1.978 meter boven zeeniveau
Hoogte Bergstation: 2.302 meter boven zeeniveau
Hoogteverschil: 324 meter
Lengte: 1.157 meter
Investering: Onbekend

Investeringen in kunstsneeuw

Om de sneeuwzekerheid van de regio te verhogen wordt er ook flink geïnvesteerd in wateropslag. In Zell am Ziller wordt een kunstmatig meer gegraven waar maar liefst 150 miljoen liter water kan worden opgeslagen. Dit water wordt gebruik voor het maken van kunstsneeuw. De aanleg van het meer, dat vlakbij het bergstation van de Rosenalmbahn komt, kost 13 miljoen euro.

Volgend jaar: nieuwe lift in Gerlos

Het volgende project in skigebied Zillertal Arena staat ook al op de planning. In de zomer van 2019 wordt de ‘Stoanmandl’ lift vervangen. Ook dit is een belangrijke verbindingslift, maar dan tussen Gerlos en Zell am Ziller. De huidige 4-persoonsstoeltjeslift wordt vervangen door een moderne 10-persoonsgondel. Hierdoor wordt de tijd die je in de lift moet zitten met de helft verkort. Zodra we meer details weten over deze lift houden we ja natuurlijk op de hoogte.

Hieronder staat de plaats van de Stoandmandl lift aangegeven.

Stoanmandl Gerlos

 

Over wintersport in Königsleiten.

Königsleiten is een populaire bestemming onder Nederlandse wintersporters. Best logisch, want het hooggelegen bergdorp is sneeuwzeker en bij veel accommodaties kan je tot vlakbij de voordeur skiën of boarden. Königsleiten heeft samen met Gerlos en Zill am Ziller een skigebied: Zillertal Arena. De skipas is bovendien geldig in het hele Zillertal. Het skigebied gaat doorgaans begin december open en sluit medio april.

Kijk hier voor de beste appartementen in het Zillertal en lees onze inspirerende tips.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Italië wil Olympische Winterspelen 2026 organiseren
Ook interessant
Wintersport 2019: skiën in Canada met OAD