Maart roert zijn spreekwoordelijke staart. Komende dagen wordt het weer koud in Oostenrijk. Diverse weer websites voorspellen Siberische temperaturen en een dik pak sneeuw. Zelfs in de relatief laaggelegen hoofdstad Wenen wordt rekening gehouden met zo’n 30 cm verse sneeuw.

Sneeuw in Wenen - winter maakt comeback

Komend weekend dalen de temperaturen bovendien behoorlijk en ook na het weekend blijft het koud en wordt er veel sneeuw verwacht.

Hoeveel sneeuw wordt er in Oostenrijk verwacht?

Als we kijken naar de skigebieden in Oostenrijk, dan wordt met name in het Ötztal (Tirol) veel sneeuw verwacht de komende 7 dagen. Zo wordt er in Sölden en omgeving ruim 75 cm sneeuw voorspeld. Ook de skigebieden in Vorarlberg (Montafon, Kleinwalsertal) en het sneeuwzekere st. Anton am Arlberg kan zo’n 40 cm sneeuw verwachten.

In de rest van Oostenrijk moet rekening worden gehouden met ca. 30 cm ‘Neuschnee’.

Geen garanties.

Het blijven helaas maar weersverwachtingen. Dus de kans dat het in de praktijk anders uitpakt blijft altijd aanwezig. De modellen waarop deze voorspellingen zijn gebaseerd het niet helemaal met elkaar eens. Want we vonden ook nog eens onderstaande lijstje. Opvallend is niet alleen dat de verwachte hoeveelheid sneeuw behoorlijk afwijkt, maar dat bovendien de locatie waar het gaat vallen ook nog eens anders is. Namelijk meer in Karinthië, Steiermarken en Salzburgerland. En veel minder in Tirol en Vorarlberg.

 

Hoe zat het ook al weer met de wintervoorspelling?

In oktober konden we berichten dat wetenschappers deze winter de koudste winter in 100 jaar verwachten. Deze voorspelling lijkt dusverre niet helemaal uit te komen, maar het is tot dusverre wel de sneeuwrijkste winter van deze eeuw. En dat is natuurlijk ook goed nieuws voor alle wintersportfans!


Goed nieuws voor iedereen die nog met Pasen op wintersport wil.

De actuele weersvoorspellingen zijn in ieder geval goed nieuws voor alle wintersporters die met Pasen op wintersport gaan. Niet alleen komt er wat verse sneeuw bij, de lage temperaturen zorgen er ook voor de de condities op de piste goed blijven.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Foto Friday #31 – Hüttengaudi
Ook interessant
Sneeuwschoenwandelingen in Salzburgerland