Nog 9 dagen, dan begint officieel de lente. Maar voor dat het zo ver is, laat Koning Winter nog één keer flink van zich horen. In grote delen van de Alpen wordt het vanaf zondag een stuk kouder. Bovendien wordt er een enorm pak sneeuw verwacht. Wanneer de weersverwachtingen uitkomen, valt er in sommige dalen meer dan een meter sneeuw. Voor ons komt de terugkeer van de winter behoorlijk onverwacht. Afgelopen weken was de sneeuw langzaam aan het smelten en werd alles al groen. Door deze comeback van de winter kunnen we nog een keer volop genieten van de sneeuw, voordat we ons gaan opmaken voor het zomerseizoen.

Komende week is alles weer wit!

Koud, kouder, koudst

Vanaf zondag wordt het in Oostenrijk echt koud. Op sommige plaatsen kan de temperatuur wel dalen tot -14 °C, dat is zelfs voor Oostenrijkse begrippen extreem koud voor de tijd van het jaar.

De weersverwachting voor komende week (bron: wetter.at)

Heel veel sneeuw

In de hele Alpenregio wordt komende weekend sneeuw verwacht. Vooral in het Westen van Oostenrijk (en Zwitserland) wordt veel sneeuw verwacht. Zo kan er in skigebied Montafon zo maar 1 meter sneeuw vallen. Hieronder staat de sneeuwverwachting voor 10 populaire skigebieden in Oostenrijk.

SkigebiedVerwachte sneeuwval
Lech118 cm
St. Anton am Arlberg98 cm
Ischgl81 cm
Lermoos68 cm
Gerlos61 cm
Kitzbühel / Kirchberg54 cm
Westendorf47 cm
Saalbach Hinterglemm46 cm
Serfaus Fiss Ladis45 cm
Kleinarl / Flachauwinkl41 cm

Kijk jij al uit naar je volgende wintersport

Nederlandse wintersporters hebben deze winter helaas niet de mogelijkheid gehad om te skiën of te snowboarden. Hopelijk is dat volgende winter anders. Ben jij je al aan het verheugen op volgende winter? Heb jij de wintersport 2022 al geboekt? Of wacht je nog even tot er meer duidelijkheid komt?

Voor iedereen die zich nu al aan het orienteren is voor de skivakantie van volgend jaar hebben we hieronder nog een aantal inspirerende artikelen geselecteerd:

De lucht kleurt witrose in Zauchensee.
kijk jij ook al uit naar volgende winter?

Op de hoogte blijven?

Natuurlijk houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdump en de nieuwste coronamaatregelen? Volg ons dan via social media:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
LIVE: Sneeuwdump zorgt voor prachtige beelden uit de Alpen
Ook interessant
Skigebied Schladming: verassend veelzijdig en kindvriendelijk