banner

Goed nieuws voor wintersporters en liefhebbers van kou en sneeuw. Komende dagen gaat het flink sneeuwen in de hoger gelegen skigebieden. Wanneer de weersverwachtingen uitkomen, valt er in de loop van de week in de sommige skigebieden in Frankrijk meer dan 80 centimeter sneeuw. Hoewel het nog zeer vroeg in het seizoen is, is het toch een fijn idee dat de bergen na deze warme zomer weer af en toe helemaal wit worden.

Waar gaat het sneeuwen?

Komende dagen wordt het koud en wisselvallig in de Alpen. Lokaal kan de sneeuwgrens lokaal zakken tot 1.500 meter. Daardoor zal het in de meest dalen nog niet sneeuwen, maar regenen. Alleen in de hoger gelegen skigebieden zoals Obertauern, Zauchensee, Gargellen en Kühtai kan het tot in het dorp sneeuwen.

Wintersport in het sneeuwzekerste skigebied in Oostenrijk
In Oberauern wordt in het dorp 15 centimeter sneeuw verwacht.

In de loop van de week gaat het ook in Zwitserland en Frankrijk sneeuwen. Met name in Frankijk wordt er vee; sneeuw verwacht. Ook hier daalt de vorstgrens aanzienlijk. We kunnen dus fijne webcam beelden verwachten.

Hieronder staan de 10 skigebieden waar deze week de meeste sneeuw wordt verwacht.

SkigebiedVerwachte sneeuwval
Les Grands Montets (Frankrijk)90 centimeter
Belalp (Zwitserland)80 centimeter
St. Anton am Arlberg (Oostenrijk)75 centimeter
Les 4 Vallées (Frankrijk / Zwitserland)75 centimeter
Chamonix (Frankrijk)70 centimeter
Courmayeur (Italië)70 centimeter
Engelberg (Zwitserland)65 centimeter
Saas Fee (Zwitserland)65 centimeter
Arolla (Zwitserland)55 centimeter
Tignes (Frankrijk)55 centimeter

Tweede ‘dump’ van de winter 2022-2023

Het is al de tweede keer deze maand dat het (hogerop) sneeuwt. Vorige week viel er ook al een mooi pak sneeuw. Zo lag er in Obertauern zo’n 20-40 centimeter sneeuw op de piste. Wij konden de verleiding niet weerstaan en zijn met onze toerski’s omloog gelopen om te genieten van de eerste skidag van deze winter. De sneeuw was goed samengedrukt en met de lage temperaturen en de zon was het echt genieten!

Eerste afdaling Obertauern
Onze eerste afdaling van de winter in Obertauern.

Goed nieuws voor de gletsjers

De verwachte sneeuwval is goed nieuws voor de gletsjerskigebieden in Oostenrijk. Zij kunnen de komende dagen rekenen op zo’n 20-40 centimeter verse sneeuw. Voor iedereen die al tijdens de herfstvakantie op wintersport gaat, is dat goed nieuws. Met deze sneeuw lijkt het er op dat de pistes op de gletsjers er prima bij zullen liggen.

Zomerskiën in Oostenrijk
Herfstskiën op de Kitzsteinhorn in Kaprun

‘Koning Winter’ is onderweg, ben jij er klaar voor?

De tweede (kleine) sneeuwdump van het seizoen staat op het punt te beginnen. Ben jij al klaar voor het komende wintersportseizoen? Is ke vakantie al geboekt? En heb je je uitrusting al compleet? Voor iedereen, die net als wij, ook zo geniet van de voorpret op het komende winterseizoen staan hieronder een aantal inspirerende artikelen voor de perfecte wintersport 2023:

Op de hoogte blijven?

Natuurlijk houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdump en de nieuwste coronamaatregelen? Volg ons dan via social media:

Eerder verschenen
Beste fleece vest, top 3 fleeces voor wintersporters
Ook interessant
Wintersport 2023: dit zijn de rustige weken