Er is in Oostenrijk een lokale wijsheid die stelt dat als er sneeuw ligt tijdens Allerheiligen (1 november), deze de hele winter blijft liggen. Als dat waar is, dan begint de winter van 2018 dit weekend. Volgens verschillende weer websites is “Koning Winter” onderweg naar Oostenrijk.

Deze week was een week van uitersten. Maandag viel er zeker 30 cm sneeuw, zoals je op de foto hieronder kunt zien. De dagen er na klaarde het echter weer op. En gisteren was het nog prachtig herfstweer.

 

Sneeuw tot in de dalen.

Hoewel het overal in de alpen koud wordt dit weekend, zal het met name in Oostenrijk flink gaan sneeuwen. De verwachting is dat vandaag de eerste sneeuw valt. De sneeuwgrens bevindt zich dan op 1.200-1.500 meter. Zondag en maandag zakt naar verwachting de sneeuwgrens nog verder, dan gaat het sneeuwen vanaf 700 meter. Dat betekent dat voor het eerst deze winter de dorpen in de skigebieden wit worden. Dat worden vast mooie plaatjes op Social Media. Wij gaan er in ieder geval foto’s van maken!

Hieronder staat de verwachting voor Flachau voor de komende zeven dagen. Er wordt maar liefst 70 cm sneeuw verwacht.

Sneeuw verwacht in FLachau

Hoeveel sneeuw wordt er verwacht?

De meeste sneeuw wordt verwacht in Jasná, dat is een klein skigebiedje in Slovenië. Hieronder staan de 10 skigebieden waar de meeste sneeuw verwacht wordt de komende 7 dagen (bron).

Sneeuw in Oostenrijk

 

Opvallend is dat de modellen het niet helemaal met elkaar eens zijn over de hoeveelheid sneeuw die gaat vallen. Andere weer websites melden dat er bijvoorbeeld op de Dachsteiner gletsjer maar liefst 85 cm verse sneeuw wordt verwacht.

Het blijft dus even afwachten hoeveel sneeuw er precies gaat vallen. Maar mogelijk gaan volgende week woensdag een aantal skigebieden wel (beperkt) open. Het is immers een feestdag in Oostenrijk en skigebieden zoals Reiteralm (bij Schladming) willen graag publiciteit scoren door als één van de eerste skigebieden de liften en pistes te openen.

Eén ding is zeker. De winter komt er aan. Heb jij je wintersport al geboekt?

 

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
5 x leuk op wintersport in Eben im Pongau
Ook interessant
Galaaxy: Hipster upgrade voor Bergstation Laax