Goed nieuws voor iedereen die niet kan wachten tot de winter begint! Het wordt (eindelijk) flink kouder. En er wordt ook nog sneeuw verwacht! Met een beetje geluk zijn de skigebieden over een paar dagen helemaal wit. En als alles mee zit, kan er lokaal zelfs bijna 80 centimeter sneeuw vallen.

Lokaal wordt er wel een meter sneeuw verwacht!
Lokaal wordt er bijna een meter sneeuw verwacht!

Koud genoeg voor sneeuwkanonnen?

Naast een flink pak sneeuw, wordt het ook een stuk kouder. Volgende week ligt de vorstgrens ver onder de 1.000 meter. Lokaal kan die wel tot 400 meter zakken. Dan is het (eindelijk) ook koud genoeg om de sneeuwkanonnen aan te zetten. Die hebben deze herfst nog niet aan gestaan.

Sneeukanonnen in Ski Amadé
Kunnen de sneeuwkanonnen aan?

Precies op tijd!

De kou en de sneeuw zijn precies op tijd. Hier en daar verschenen al zorgelijke berichten over het uitblijven van de winter in de media. Net als in Nederland, is het in de Alpen namelijk lang warm geweest. Oktober en november waren prachtig en zonnig. Op een kleine winterprik begin deze maand na, is het vrijwel overal groen gebleven. De kou en de natuursneeuw zijn daarom meer dan welkom.

Lokaal wordt er een flink pak sneeuw verwacht. En, als het overdag vriest, kunnen de sneeuwkanonnen vol gas aan. Wanneer alles een beetje mee zit, kunnen we op onze vingers aftellen tot de skigebieden open gaan.

Met een beetje geluk kaan de liften heel snel open.

Waar gaat het sneeuwen?

De meeste sneeuw wordt verwacht in de Franse skigebieden. In een aantal sneeuwzekere skigebieden in Frankrijk wordt tot en met volgende week donderdag ruim 80 centimeter sneeuw verwacht. Maar ook in Zwitserland en Oostenrijk wordt sneeuw voorspeld. Hieronder staat de verwacht hoeveelheid sneeuw voor de komende 7 dagen voor een aantal bekende skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.

SkigebiedVerwachte sneeuwval
Chamonix (Frankrijk)85 centimeter
Engelberg (Zwitserland)70 centimeter
Sankt Anton (Oostenrijk)70 centimeter
Flaine (Frankrijk)70 centimeter
Tignes (Frankrijk70 centimeter
Montafon60 centimeter
Obertauern40 centimeter

De winter gaat beginnen, ben jij er klaar voor?

De eerste flinke sneeuwdump van het seizoen staat op het punt te beginnen. Ben jij al klaar voor het komende wintersportseizoen? Is je vakantie al geboekt? En heb je je uitrusting al compleet? Voor iedereen, die net als wij, ook zo geniet van de voorpret op het komende winterseizoen staan hieronder een aantal inspirerende artikelen voor de perfecte wintersport 2023:

WIN 1 van de 7 vakanties naar SalzburgerLand

Wat ons betreft, is de wintersport de mooiste vakantie van het jaar. Tijdens een skivakantie worden herinneringen voor het leven gemaakt. En het wordt natuurlijk nog leuker als die wintersport gratis is!

Je maakt NU kans op één van de zeven compleet verzorgde wintersportvakanties naar SalzburgerLand. Meedoen is simpel. Vul de prijsvraag in op de website van SalzburgerLand en zend hem in voor 29 februari 2024.

Wanneer je wint, verblijf je zeven nachten in een 2-persoonskamer in een hotel. Ontbijt, diner en skipas zijn uiteraard bij de prijs inbegrepen.

Op de hoogte blijven?

Natuurlijk houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdump en de nieuwste coronamaatregelen? Volg ons dan via social media:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
3x Genieten van skitochten en sneeuwrijke pistes in SalzburgerLand
Ook interessant
Beleef een de wintersport van je leven in Ålesund en het ongerepte Fjord Noorwegen