Toen we zojuist de weersverwachtingen voor de komende week bekeken, maakte ons hart een een flinke sprong. Het ziet er naar uit dat we een witte kerst gaan beleven in Oostenrijk! Vanaf zaterdag wordt er behoorlijk wat sneeuw verwacht. In sommige skigebieden wordt wel 1 meter sneeuw verwacht.

Precies op tijd

‘Koning Winter’ meldt zich precies op tijd. Afgelopen week was het te warm en is de sneeuw die in november en december is gevallen alweer grotendeels weggesmolten. Op veel plaatsen zijn de bergen behoorlijk groen en zijn alleen de pistes zijn nog wit. Gelukkig is er genoeg kunstsneeuw geproduceerd zodat in de meeste skigebieden gewoon (een deel van) hun skiliften en pistes open zijn.

Waar gaat het sneeuwen?

In het Westen van Oostenrijk wordt echt heel veel sneeuw verwacht. De sneeuwzekere skigebieden in Vorarlberg zoals Lech en skigebied Montafon moeten rekening houden met een enorm pak sneeuw. Ook in andere delen van Oostenrijk wordt de komende dagen verse sneeuw verwacht. Zo wordt er in Obertauern zo’n 75 cm en in skigebied Saalbach zo’n 50 cm sneeuw voorspelt.

Hier staan de skigebieden waar de komende 5 dagen de meeste sneeuw wordt verwacht.

Krijgen we een witte kerst?
Sneeuwverwachting t/m 23-12 (bron: sneeuwhoogte.nl)

De temperatuur daalt!

Komende dagen ligt de vorstgrens op ongeveer 1.000 meter. Daarboven sneeuwt het, daaronder kan het helaas ook regenen. Vooral op zondag kan in veel dorpen een beetje regen vallen. Laat je daardoor niet uit het veld slaan! Boven op de berg zal het zeker sneeuwen en vanaf maandag wordt het elke dag een beetje kouder en zal het ook in de meeste dorpen gaan sneeuwen.

Langzaam daalt de temperatuur (bron: wetter.at)

Het blijft een verwachting

Of deze weersverwachtingen ook daadwerkelijk uitkomen is uiteraard nog een beetje onzeker. Er is niets zo veranderlijk als het weer. Bovendien weten we inmiddels dat met name de vorstgrens lastig te voorspellen is. Zeker een week vooruit. Toch is het fijn om naar de verwachtingen voor komende week te kijken. Na een week met zonnig en warm weer, hopen wij dat de winter (eindelijk) in alle hevigheid losbarst. Als deze weersverwachting uitkomt, zitten we wat dat betreft goed. Nu maar afwachten of en hoeveel sneeuw er daadwerkelijk gaat vallen. ?

Genoeg sneeuw op de piste in Wagrain
Goede vooruitzichten op een witte kerst.

Goed begin van de kerstvakantie

Al met al een goed vooruitzicht voor iedereen die komende week op wintersport gaat. Rij jij komend weekend naar Oostenrijk? Hou dan op zaterdag rekening met wat extra reistijd vanwege sneeuwval. Check vooraf nog even wat voor jou de beste route naar Oostenrijk is en vergeet dan niet om de sneeuwkettingen bovenop te leggen. Je zou ze best nog eens nodig kunnen hebben. En vergeet ook niet om je skibril in te pakken, die zal je volgende week zeker nodig hebben.

Op hoogte blijven?

Net als in Nederland, begint hier in Oostenrijk morgen de kerstvakantie. Voor ons betekent dit dat wij veel gaan skiën. We gaan er zo veel mogelijk van genieten en zullen de beelden met jullie delen. Wil je op de hoogte blijven van de actuele situatie in Oostenrijk? Volg ons dan via:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Sneeuwschoen­wandelen: hoe, wat en waarom
Ook interessant
Alles wat je moet weten over sneeuwkettingen huren