De wintersportdrukte voor zijn, goede sneeuwomstandigheden én een gratis skipas… Ja, je leest het goed: op skivakantie met een gratis skipas! Dit klinkt natuurlijk fantastisch en dat is het ook. Skigebied Kühtai, een sneeuwzeker skigebied vlakbij Innsbruck, organiseert in december de ‘Ski Free’ weken. Boek je een accommodatie in Kühtai, dan krijg je de skipas gratis! Hoe tof is dat!? En voordelig natuurlijk!

De Ski-Free weken in Kühtai

Van 2 tot 23 december 2022 viert Kühtai de ‘Ski-Free’ weken. Drie weken waarin jij zorgeloos en voordeling op skivakantie kan naar een van de leukere skigebieden in de buurt van Innsbruck.

Genieten in Kühtai. (Foto: Innsbruck Tourismus | Christian Vorhofer)

De enige vereiste voor je gratis liftkaart is dat je minimaal drie nachten in een accommodatie in het skigebied verblijft, maar voor de rest zijn er geen voorwaarden. Met deze skipas kan je naast Kühtai ook terecht skigebied Hochoetz. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dit is het niet en daarom mag je deze kans eigenlijk niet voorbij laten gaan.


Het hoogstgelegen skidorp van Oostenrijk

Kühtai ligt vlakbij Innsbruck en is het hoogstgelegen skidorp van Oostenrijk. Het ligt op ruim 2.000 meter hoogte en is daardoor sneeuwzeker en verzekerd van een lang skiseizoen. Aan het begin van de winter valt er een flink pak sneeuw, waardoor je van december tot en met mei afdalingen kan maken in dit sportieve skigebied.

Aan sneeuw geen gebrek in Kühtai. (Foto: Innsbruck Tourismus | Daniel Zangerl)

Skiën in Kühtai en Hochoetz

Vanaf Kühtai kan je, met dezelfde skipas een ander skigebied kan bereiken, namelijk Hochoetz. Dit skigebied is makkelijk te bereiken met de gratis skibus, die jou van en naar Kühtai brengt. Hierdoor heb je gelijk wat meer kilometers om te maken. Wist je dat dit skigebied gemiddeld 71 zonnige dagen heeft en daarmee één van de zonnigste skigebieden in Oostenrijk is?

Innsbruck: ski free kuhtai
Genieten van de zon in Kühtai (Foto: Innsbruck Tourismus |Daniel Zangerl)

Ski in / Ski out

Een wintersport boeken in Kühtai heeft ook nog eens z’n voordelen, omdat je je auto gewoon lekker kan laten staan. Veel accommodaties liggen namelijk aan de piste, waardoor je ’s morgen vanuit je accommodatie zo de piste op stapt. Hoe fijn is dat!?


Duurzaam: fijn met de trein naar Kühtai

Wist je dat je deze winter ook met de nachttrein naar Oostenrijk kunt afreizen? Terwijl je slaapt, brengt de trein je naar Innsbruck, waar je ontspannen en uitgerust aan je vakantie kunt beginnen. De nachtrein vertrekt dagelijks vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem en rijdt door tot Innsbruck. Vanaf daar reis je in 45 minuten naar Kühtai. En dat is nog eens duurzaam ook!

Uitgerust de piste op. (Foto: Innsbruck Tourismus | Daniel Zangerl)

Wintersport boeken in de Ski Free weken?

Ben je door dit artikel enthousiast geworden over skigebied Kühtai? En wil je graag op wintersport naar dit sneeuwzekere skigebied? Neem dan eens een kijkje op deze site. Je kan hier lezen over de Ski Free weken en direct de accommodaties bekijken die meedoen aan deze actie.

Eerder verschenen
Wintersport Canada: 9x de leukste skigebieden & tips
Ook interessant
Met SkyAlps ben je binnen 3 uur vanuit Antwerpen op pistes van Zuid-Tirol