banner

Dit bericht is uit maart 2019. Meer informatie over de actuele coronamaatregelen in Oostenrijk staat hier.

Steeds meer Oostenrijkse skigebieden gaan vanwege het Coronavirus in quarantaine. Het begon met Ischgl en inmiddels is heel de regio Tirol tot risicogebied verklaart. Ook het onder Nederlanders populaire skigebied Flachau is sinds vandaag (vrijwillig) in quarantaine. Dat laatste op verzoek van de burgemeester van Flachau. Daar is bij 3 inwoners een infectie met het coronavirus geconstateerd, waarvan 2 bij mensen die ook veel bij de après ski aanwezig zouden zijn geweest. In Flachau waren bars, café’s en restaurant dit weekend nog volop in bedrijf.

Ook de huisartsen in de regio hebben een oproep gedaan aan iedereen die dit weekend in Flachau was, om de komende 2 weken in thuisisolatie te gaan.

Net terug van wintersport? Ga dan in zelfisolatie!

Wintersporters die de afgelopen 10 dagen in Tirol, delen van Vorarlberg (Lech, Warth,Klösterle), Flachau, het Gasteinertal, Grossarl, Dorfgastein, Hüttschlag of Heiligenblut waren worden door de Oostenrijkse overheid opgeroepen om thuis minimaal twee weken in quarantaine te gaan en het contact met andere mensen geheel te mijden. Ken je mensen die net terug zijn van hun wintersport? Stel ze dan op de hoogte! Op die manier zorgen we er samen voor dat het virus niet verder verspreidt!

Meer weten?

Wil je meer weten? Hieronder staan een aantal Duitstalige links naar nieuwsberichten.

Goed om te weten is dat het advies tot thuisisolatie komt van de Oostenrijkse overheid. In Nederland kunnen andere richtlijnen gelden. Die zijn te vinden op de website van het RIVM.

Nog een paar tips voor wintersporters in quarantaine

Ben je op dit moment in quarantaine en weet je niet zo goed wat je met al die tijd moet doen? Dan hebben we mogelijk nog een paar interessante artikelen en voor je verzameld:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Bezoekers après-ski Zillertal moeten extra alert zijn op coronabesmetting
Ook interessant
Review: Sweet Protection skihelm Switcher getest