Vandaag was het best een beetje afzien. Het stormde en sneeuwde en het voelde extreem koud aan. Maar koud of niet, we hebben vooral genoten. Er viel namelijk een enorm pak sneeuw. Natuurlijk zijn we er vandaag op uit getrokken en hebben een aantal heerlijke foto’s gemaakt die we graag met jullie delen. Lees snel verder en kijk of jij er net zo blij van wordt als wij!

Zeker 50 centimeter sneeuw

Wij waren vandaag op de pistes van Eben en Wagrain (beide onderdeel van Salzburger Sportwelt) en daar is zeker 50 centimeter sneeuw gevallen. En omdat de temperatuur ruim onder het vriespunt ligt, is de kwaliteit van de sneeuw ook nog eens extreem goed. Echt genieten!

sneeuw
Er is zeker 50 cm sneeuw gevallen op de pistes.

Ook veel sneeuw in de dorpen

Maar niet alleen op de pistes sneeuwt het enorm hard. Ook in de dorpen is inmiddels een behoorlijk pak sneeuw gevallen. Onderstaande foto is de rotonde in het populaire skigebied Flachau. Moet je kijken hoe wit het daar is! Daar krijg je toch direct een wintersportgevoel van? We zijn trouwens wel erg blij dat onze winterbanden voldoende profiel hebben. De weg is namelijk behoorlijk glad.

Sneeuw op de rotonde in Flachau
Ook in de dorpen sneeuwt het hard.

Slechts een deel van de liften open

Vanwege de wind zijn helaas niet alle liften open. Jammer wanneer je nou net deze week had uitgezocht voor je wintersport. Morgen zullen de meeste zijn de pistes weer open zijn. En bedenk maar eens hoe fijn die er dan bij zullen liggen! In Wagrain was vanmiddag alleen het onderste deel van het skigebied open. Gelukkig zijn er genoeg leuke andere dingen te doen. Wat dacht je van een ochtend winterwandelen of langlaufen? Of gewoon tot rust komen in de thermen. Is dit allemaal niks voor jou? Dan kan je altijd nog een spelletje spelen in je appartement of hotel of ergens een typisch wintersportgerecht gaan eten.

Wagrain, rote 8-er in de sneeuw
In Wagrain ging slechts een deel van de skiliften.

 

sneeuw in Schladming
In Schladming waren meer pistes open (foto: Facebook.com)

Enorme bak sneeuw in Lech

De foto met de meeste sneeuw komt vandaag uit Lech, één van de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk. Hier is in korte tijd echt een enorme hoeveelheid sneeuw gevallen. Wij zijn er behoorlijk van onder de indruk, maar voor de inwoners van het kleine dorp is het niet meer dan normaal. Vorig jaar was het namelijk maar liefst 7 maanden winter in Lech.

Sneeuw in Lech
In Lech is het echt even zoeken naar je auto. (foto: Facebook)

Perfecte skidagen.

Kon je vandaag vanwege de wind de piste niet op? Dan wordt je daar de rest van de week voor gecompenseerd. Er komen een paar fantastische dagen aan. Misschien wel de mooiste van deze winter. Door de verse sneeuw zullen de pistes geweldig zijn en de zon gaat ook nog eens volop schijnen. Betere skidagen kunnen wij ons niet voorstellen. Vergeet vooral je zonnebril en zonnebrand niet. En geniet er van! Na een dag als vandaag heb je dat wel verdient.

Weersverwachting voor skigebied Obertauern (bron: Bergfex.com)

Heb jij ook mooie foto’s van je wintersport?

Maak jij ook graag foto’s op de piste? En wil je die met onze lezers wil delen? Graag! Stuur ze dan op naar frank@op-wintersport.nl, of stuur zeop via onze sociale kanalen:

De mooiste foto’s publiceren we graag op op-wintersport.nl. Ski you soon 😉

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Een wintersport rondreis door SalzburgerLand
Ook interessant
Review: skihelm Sinner Moonstone getest