YEAH! Koning Winter is aangekomen in Oostenrijk. En zelfs extreem vroeg voor de tijd van het jaar. De start van wintersportseizoen staat in veel skigebieden pas over een kleine twee maanden gepland. Maar afgelopen weekend sneeuwde het al flink. En hoewel de meeste dalen nog groen zijn, is het koud genoeg om de sneeuwkanonnen aan te zetten. Zo zagen we op dat de sneeuwkanonnen in Schladming en Reiteralm al aan het proefdraaien zijn. De winter komt er echt aan!

Hieronder hebben we een aantal fijne beelden verzameld van de productie van kunstsneeuw. En we zijn maar begonnen aftellen naar de start van het skiseizoen. Ben jij ook al aan het aftellen? Wanneer is jouw eerste skidag?

De sneeuwkanonnen van Schladming

Schladming is zo’n skigebied dat elk jaar probeert om als eerste de skiliften te openen. In 2017 was dat al begin november en dit jaar kan het nog wel eerder zijn. De sneeuwkanonnen van Schladming stonden vandaag voor het eerst aan. En zoals je op onderstaande foto kunt zien, ziet het er al heel winters uit. We zijn benieuwd wanneer dit skigebied open gaat.

Sneeuwkanonnen aan in Schladming
In Schladming stonden de sneeuwkanonnen aan. (Beeld: webcam Schladming-Planai).

Basislaag voor de hele winter op de Reiteralm

Met de kunstsneeuw zorgen de skigebieden er voor dat ze een basislaag hebben waarmee wintersporters de hele winter kunnen genieten van perfecte pistes. Dat is belangrijk voor het toerisme en de lokale economie. Vandaar dat ode sneeuwkanonnen zo vroeg in het seizoen al vol gas aan staan. Zoals hieronder in het onder wedstrijdskiërs geliefde skigebied Reiteralm.

Sneeuwkanonnen aan Reiteralm
Op de Reiteralm staan de sneeuwkanonnen ook aan.

Test, publiciteitsstunt of gewoon erg enthousiast?

We weten niet of de sneeuwkanonnen aan staan om ze te testen, of omdat deze skigebieden serieus overwegen om binnenkort een aantal liften en pistes te openen. Ieder jaar strijden een aantal Oostenrijkse skigebieden wie als eerste zijn liften en pistes kan openen. Het eerste skigebied dat zijn liften opent, profiteert van een heleboel gratis publiciteit. Kitzbühel was door het toepassen snowfarming de afgelopen jaren steeds het eerste skigebied dat open ging. En dat terwijl het toen vaak nog warmer dan 20 graden was. Dat zorgde voor hele vreemde beelden en verontwaardigde reacties vanuit de politiek en milieuorganisaties.

Het blijft nog even winter

Deze week wordt nog meer koud weer verwacht. Het zou daarom goed kunnen dat meer skigebieden besluiten om de sneeuwkanonnen alvast aan te zetten. Wij gaan het in ieder geval in de gaten houden. Wil jij daarvan op de hoogte blijven? Volg ons dan via:

Ben jij klaar voor de winter?

De winter komt er aan! Inmiddels heeft het al twee keer flink gesneeuwd en staan zelfs de sneeuwkanonnen voor het eerst aan. Word jij daar ook zo blij van? Ben jij je misschien al aan het voorbereiden op de komende wintersport? Voor iedereen die, net als wij, geniet van de voorpret op het komende winterseizoen staan hieronder een aantal inspirerende artikelen:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skistokken: alles wat je moet weten voor je skistokken gaat kopen.
Ook interessant
De mooiste appartementen in Val Thorens voor jouw wintersport – Top 5