banner

‘Frau Holle’ blijft haar dekens maar uitschudden. Toen we gisteren wakker werden lag er al zo’n 20 cm sneeuw. Ondertussen sneeuwt, of beter gezegd dumpt, het al anderhalve dag. Inmiddels ligt er op de berg  zo’n 80 cm verse sneeuw en als de weersvoorspellingen kloppen blijft het nog wel even sneeuwen. Er wordt nog ruim een meter verwacht (!). Ook de dalen zijn helemaal wit. Bij ons in de tuin ligt inmiddels een kleine 40 cm sneeuw.

Live winterbeelden

Hieronder hebben we de mooiste winterbeelden van vandaag en gisteren verzameld. We zullen deze blog de komende dagen blijven updaten met de mooiste sneeuwfoto’s van deze enorme dump. Wil jij daarvan op de hoogte blijven? Volg ons dan via:

Kindvriendelijk Filzmoos

Wij waren vandaag in het kindvriendelijke skigebied Filzmoos. Op de geprepareerde piste lag zo’n 30 cm sneeuw. Genoeg voor de kinderen om lekker te knallen en ervaring op te doen met het skiën in de poedersneeuw.

Prima zicht

Tussen de bomen was het zicht geweldig. En konden we losgaan in de poeder.

Alleen druk in de berghutten

Op de piste was het niet zo druk. In de hutten was dat wel anders. 😉 Het was natuurlijk ook heerlijk om eerst te skiën tot je het koud krijgt en dan in de berghut weer op te warmen.

 

Winterplaatje uit Obertauern

Ook in de rest van Oostenrijk is het diep winters.  Twitteraar “ik_ben_buiten” tagde ons in onderstaande tweet. Zo mooi is het op dit moment echt in Salzburgerland.

Ook in Shanghai sneeuwde het

Vanuit China kregen we ook onderstaand filmpje. Zelfs in Shanghai waar de temperatuur niet vaak onder de 20 graden zakt, sneeuwde het gisteren.

 

Gisteren – 30 december 2018

De dump begon al op 30 decmber.  Dat was lekker wakker worden. ‘Frau Holle’ had flink huisgehouden en toen we gisterochtend wakker werden lag er al zo’n 20 cm sneeuw.

Lekker wakker worden

Toen we gisterenavond naar bed gingen was het buiten nog helder en konden we zelfs nog naar de sterren kijken. We waren dan ook behoorlijk verrast toen we vanmorgen opstonden. Het sneeuwde en in de uren daarvoor was er hier in Eben im Pongau al zo’n 10 tot 20 cm sneeuw gevallen. Het duurde wel even om de auto sneeuwvrij te maken 😉 .

Ondergesneeuwde auto

Lekker rustig op de piste

We gingen natuurlijk even omhoog. Hoewel we zeker niet zo vroeg waren, was het erg rustig. Ook uit de rest van de skigebieden van Ski Amadé horen we berichten dat het rustig is op de piste. Veel mensen nemen vandaag een rustdag of genieten lekker in de thermen van hun vakantie.

sneeuw

Zoals je ziet is er behoorlijk wat sneeuw gevallen. Vanmorgen al zeker 30-40 cm. Mooi moment om de poederski’s even uit te proberen. 😉 Tussen de bomen, en/of met een goede skibril is het zicht meer dan voldoende om een mooie afdaling te maken.

poeder tussen de bomen

Winterbeelden uit de rest van Oostenrijk

Ook in de rest van Oostenrijk heerst ‘Koning Winter’ op dit moment. Hieronder hebben we een aantal mooie plaatjes verzameld. Deze winterbeelden zijn afkomstig van social media.

Hippach

Chalet Van Dik Hout uit Hippach (een mooie accommodatie in het Zillertal) tagde ons in deze geweldige instagrampost. Wij worden hier blij van. Jullie ook?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#chaletvandikhout #hippach #zillertal #genietenvanhetleven #mayrhofen #skien #nooitmeernaarhuis

Een bericht gedeeld door Chalet Van Dik Hout (@chalet_van_dik_hout) op

Flachau

En op de facebookpagina van Flachau zagen we deze geweldige update!

Katschberg

Ook in Katschberg sneeuwt het hard.

Obertauern

Ilse kreeg na een wintersport in Obertauern onderweg naar huis autopech. Geluk bij een ongeluk kon ze deze foto maken en ons taggen. Bedankt Ilse en natuurlijk veel sterkte.

Komende dagen nog veel meer sneeuw

Voor komende dagen is nog veel meer sneeuw voorspeld. Kijk maar eens naar de verwachting voor het sneeuwzekere skigebied Filzmoos (waar je ook prachtig kunt winterwandelen en langlaufen). Daar wordt de komende 9 dagen zo’n 150 cm sneeuw verwacht. Ongelooflijk!

dik pak sneeuw onderweg

Ben jij nu op wintersport?

Ben jij nu ook op wintersport? En heb je leuke foto’s gemaakt die echt in dit artikel thuishoren? Stuur ze dan naar ons:

De leukste foto’s voegen we nog toe aan dit artikel.

Helly Hansen ski jas bij sneeuw

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Bergen sneeuw (130 cm!) onderweg naar Oostenrijk
Ook interessant
Review: HEAD Worldcup Rebels kinderski’s getest