Vandaag is waarschijnlijk de mooiste dag van de winter (tot nu toe). In het weekend viel er nog een flink pak sneeuw en nu is het zonnig en koud. Perfect weer om op de piste te zijn. Beter wordt het niet: het zicht is goed, de bomen zijn besneeuwd en er ligt super fijne sneeuw op én naast de piste. Of je nou gaat skiën, winterwandelenrodelen of langlaufen, de condities zijn ultiem. Voor alle wintersporters die net als wij blij worden van dit soort dagen, hebben we hieronder een aantal mooie foto’s van vandaag verzameld. Kijk en geniet met ons mee!

Eerste op de piste

Omdat heel Europa deze week vrij is, kan het behoorlijk druk zijn. Een goede reden om wat vroeger op te staan en als eerste de piste op te gaan. Moet je kijken hoe rustig het is als je om 08:30 uur in de lift zit in het populaire skigebied Flachau.

Flachau 29 december 2019
Als eerste de piste op in Flachau.

‘Traumhaft’

Voor dagen als deze hebben de Oostenrijkers een speciaal woord: ‘Traumhaft’. Letterlijk vertaald betekent dit ‘droomachtig’. Onderstaande foto uit het skigebied Kleinarl vinden wij de perfecte illustratie. Verse sneeuw, ondergesneeuwde bomen en een prachtige blauwe lucht. Wat een heerlijke foto!

Traumhaft in Kleinarl
Een prachtige foto uit Kleinarl. (Foto: Jose uit Kleinarl)

Perfect weer voor sneeuwkanonnen

Helder en koud weer. De perfecte omstandigheden om kunstsneeuw te produceren. Op veel plekken staan de sneeuwkanonnen op volle kracht aan. Zeker die bij de dalafdalingen. Dit is het moment om zo veel mogelijk kunstsneeuw te maken, zodat de pistes tot medio april goed blijven. Fijn dat het kan!

Sneeuwkanonnen staan aan in Eben.
Bij veel dalafdalingen staan de sneeuwkanonnen aan.

Een echte wintervakantie

Van Richard en Marjanne ontvingen we onderstaande foto’s. Zij wonen sinds anderhalf jaar in Niederau (Tirol). Daar verhuren ze de 6 appartementen van Haus Marianne. Zoals je ziet is het in Niederau op dit moment volop winter en kan je er genieten van een totale winterbelevenis.

Haus Marianne
Ook in de dorpen ligt genoeg sneeuw.

In het skigebied van Niederau ziet het er trouwens nog mooier uit. Moet je kijken hoe mooi de pistes er bij liggen. ?

Mooie pistes
Ook de pistes liggen er prachtig bij in Niederau!

Komende dagen blijft het mooi!

We schreven het gisteren al: het wordt een droomweek in de Alpen. Als we naar de weersverwachting kijken, dan staat daar maar één symbool: de zon. En ook de temperaturen zijn best aangenaam. Ze schommelen zo’n beetje rond het vriespunt. Toch kan het zeker ’s morgens behoorlijk koud zijn op de piste. Een paar goede skihandschoenen of warme wanten zijn dan zeker geen overbodige luxe.

Winterweer
Bron: Bergfex.at

Heb jij ook mooie winterbeelden?

Ben jij deze week op wintersport. En heb je foto’s die je met onze lezers wil delen? Graag! Stuur ze dan op naar frank@op-wintersport.nl, of stuur ze via onze sociale kanalen:

De leukste foto’s delen natuurlijk met onze lezers.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Trip Tip: Droomvakantie naar Edmonton en Jasper
Ook interessant
Review: Julbo Aerospace Performance skibril