Wat een heerlijk weekend hebben we beleefd zeg! Vrijdagavond begon het hard te sneeuwen. Roen we zaterdag wakker werden, was er zo’n 40 centimeter sneeuw gevallen. Wat een fijn gevoel bij het open doen van de gordijnen is dat!

Enorm pak sneeuw

Er is in korte tijd zo veel sneeuw gevallen dat auto’s ingesneeuwd zijn en de weg ook nog niet sneeuwvrij gemaakt was.

Auto onder de sneeuw
Er is een enorm pak sneeuw gevallen.

Door de sneeuw naar de piste

Gelukkig wonen we dichtbij de skilift. Zelfs zo dichtbij, dat we gewoon naar de piste kunnen lopen. We wandelen door een diepe laag sneeuw door een prachtig winter landschap. Deze wandeling alleen is al echt genieten.

Lopen naar de piste.
We besluiten om te lopen naar de piste.

Heel veel sneeuw…

In de oude stoeltjeslift omhoog veranderen we langzaam in levende sneeuwpoppen. Maar wat is het mooi! Alle bomen zijn bedekt onder een dikke laag sneeuw en de vlokken blijven maar naar beneden dwarrelen. Heerlijk!

Het sneeuwt vreselijk hard, maar wat is het mooi!
Het sneeuwt vreselijk hard, maar wat is het mooi!

Poeder op de piste

Er is in korte tijd zo veel sneeuw gevallen dat de pistenbully’s in ons kleine skigebied het niet hebben kunnen platwalsen. Geen probleem, zo kunnen we veilig afdalen door de diepe poeder. En aangezien we een van de weinigen zijn die er deze morgen op uit zijn getrokken, kunnen we spoor na spoor maken…

Verse sneeuw - poeder skiën
Er ligt zeker 40 cm sneeuw op de piste.

Het hele  weekend genieten!

Wij hebben dit weekend genoten van fantastische omstandigheden op en naast de piste. De verse sneeuw is ook goed nieuws voor alle wintersporters die de komende weken op wintersport gaan. Met name in het Oostelijke deel van Oostenrijk zijn de omstandigheden echt fantastisch. Heb jij nog niet geboekt, maar wil je na het zien van deze beelden wel graag op wintersport? Lees dan vooral onderstaande inspirerende artikelen:

 

 

skibril sneeuw
We genieten met volle teugen van de sneeuwd

Komende weekend nog zo’n dump?

Deze week wordt prachtig weer verwacht. Het blijft vrij koud, maar de zon krijgt alle ruimte. Beter wintersport weer kunnen we ons niet voorstellen. Aan het einde van de week wordt de volgende sneeuwdump voorspeld. Vooral op vrijdag, zaterdag en zondag wordt er weer een flink pak sneeuw verwacht. Wil je goed voorbereid op wintersport? Lees dan vooral onderstaande artikelen:

Heel veel sneeuw
Krijgen we komend weekend nog zo’n dump?

Op de hoogte blijven?

Iedere winter houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdump en het laatste nieuws? Volg ons dan via social media:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
NKBV reisverzekering met wintersport dekking: de beste keuze voor wintersporters
Ook interessant
Review Gareth & Lucas skipully: opvallende skipully voor op en naast de piste