Brrrrr… wat is het koud hè? Niet alleen in Nederland is het koud, ook in de Alpen is het op dit moment week erg koud. Bij ons daalde de temperatuur de afgelopen dagen tot 20 (!) graden onder nul. Dat is extreem koud, gelukkig hebben we fijne skikleding, handschoenen en thermo ondergoed en kunnen zelfs onder deze extreme omstandigheden gewoon de piste op.

Ondanks de kou, is het op dit moment gewoon heel erg mooi in Oostenrijk. De lucht is strakblauw en lijkt het zelfs nog blauwer dan anders. Voor ied die, enorm blij wordt van winterbeelden, hebben we een paar foto’s geslecteerd die we de afgelopen dagen maakten. Kijk en geniet even met ons mee van het ‘Kaiserwetter‘.

Blij in de sneeuw met stralende zon.
Kaiserwetter in Oostenrijk.

-16º C in Schladming

Gisteren waren we onder meer onderweg in Schladming. De lucht was strak blauw, maar zelfs zo werd het niet warmer dan -16º C. Zelfs voor Oostenrijkse begrippen ijskoud. In het naburige Hauser Kaibling gaf de thermometer zelfs -19º C aan. Dat is echt wel extreem koud.

IJskoud
IJskoud, maar een strak blauwe lucht op de Planai.

Carnaval en werkelijk niemand op de piste

Deze week zou normaliter een van de drukste weken van het seizoen zijn. In Nederland, delen van Duitsland en België is het nu voorjaarsvakantie. Daarbij is het ook nog eens carnaval waardoor ook veel locals vrij hebben. Bizar om te zien dat de pistes vrijwel uitgestorven zijn. Moet je deze foto’s uit het normaal behoorlijk drukke Flachau maar eens zien..

Sneeuw in Flachau
Zo mooi (en leeg) is het in Flachau.
Starjet 3 - Flachau
De starjet 3 in Flachau is vrijwel leeg.

Koning winter heerst in Oostenrijk

Hier in Oostenrijk zagen we afgelopen week de meest prachtige foto’s uit Nederland voorbij komen. Sneeuw, ijs en schaatsen, wat kunnen Nederlanders genieten van het winterweer zeg! Ook hier heerst Koning Winter en ziet het er prachtig uit. Kijk maar eens naar deze foto’s uit Wagrain. De onderste foto is trouwens gemaakt vanuit de Panoramalink, de nieuwe verbindingslift tussen Wagrain en Kleinarl. Een ritje met deze lift is echt een belevenis.. wat een mooi uitzicht zeg!

Sneeuw op de bomen
Typisch winterbeeld uit Wagrain: sneeuw op de bomen en een blauwe lucht.
panoramalink
De Panoramalink, de verbinding tussen Wagrain en Kleinarl.

‘Lockdown pistes’

Net als in Nederland geldt er in Oostenrijk een lockdown. Hotels en restaurants zijn nog steeds gesloten. En hoewel scholen en winkels weer (deels) open zijn, geldt er nog steeds een uitgaansverbod. De natuur trekt zich gelukkig niks van de coronacrisis aan. Het is ‘gewoon’ winter in Oostenrijk. Compleet met sneeuwdumps en vrieskou. En omdat er geen toeristen zijn, blijven de pistes extra lang goed. Zelfs aan het einde van de dag zijn er nog stukken met verse ribbels van de pistenbully. We proberen het maar te zien als een privelege. En natuurlijk hopen we dat we de pistes snel weer met andere wintersporters kunnen delen…

Zon, sneeuw, koud en eerste op de piste
We kunnen de hele dag over ribbels skiën.

Op de hoogte blijven?

Iedere winter houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdump en de nieuwste coronamaatregelen? Volg ons dan via social media:

LIVE  vanuit Oostenrijk

Op dit moment gelden er strenge coronamaatregelen in zowel Nederland als Oostenrijk. Wij wonen in Oostenrijk en houden ons aan de daar geldende regels. Wil je meer weten over de actuele maatregelen en richtlijnen? Kijk dan op onderstaande links.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Wintersport 2022: dit zijn de rustige weken
Ook interessant
Winterdromen van de ultieme familie winterbelevenis in de Rockies