Goed nieuws voor alle wintersporters. HET SNEEUWT! Na een maand vol zon en prachtige wintersportdagen is ‘Koning Winter’ (eindelijk) weer terug in de Alpen. De eerste sneeuw viel vandaag in de Franse skigebieden. En in Zwitserland en Oostenrijk sneeuwt het inmiddels ook. En dat zal de komende 24 uur zo blijven. Er wordt ongeveer 50 cm sneeuw verwacht. Een heerlijk vooruitzicht, na die droge maand januari waarin vooral de zon overheerste.

Voor alle liefhebbers van sneeuw hebben we een aantal van de mooiste foto’s van vandaag verzameld. Omdat wij daar blij van worden en jij vast ook. Dus kijk snel en geniet met ons mee!

De meeste sneeuw valt in Frankrijk

Wintersporters die vanmorgen in Frankrijk hun gordijnen openden, zagen dat er ’s nachts al een flink pak verse sneeuw was gevallen. In totaal is daar vandaag zo’n 30-40 cm sneeuw gevallen. Echte winterse hoeveelheden. Kijk maar deze fijne foto uit skigebied Les Menuires.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Les Menuires | Station de Ski (@lesmenuires) op

Sneeuwvlokken overheersen ‘Les Trois Vallées’

Ook in het populaire skigebied Les Trois Vallées sneeuwde het vandaag hard. Van deze foto van de skilift door de sneeuw pal langs de appartementen in Val Thorens wordt toch iedere wintersporter blij?

verse sneeuw in Val Thorens

Poederbochten in Lech

In het koninklijke skigebied van Lech (waar het 7 maanden per jaar winter is) werd vandaag zelfs al weer poeder geleden. Zo’n 3 uur geleden werd deze extreem jaloersmakende foto op instagram gepost.. Hopelijk kunnen wij morgen ook van zulke diepe sneeuw genieten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door André Pedak – Fun&Snow (@skilehreragentur) op

Ook bij de ‘nightrace’ in Schladming sneeuwt het

In Schladming vindt op dit moment de ‘nightrace’ plaats. Hier strijden de beste slalomskiërs ter wereld vandaag om eremetaal. Zo’n 60.000 Oostenrijkers zijn afgereisd naar Stiermarken om de wedstrijd live te bekijken. En ook hier is het inmiddels begonnen met sneeuwen. Gelukkig nog niet zo hard dat de wedstrijd zou moeten worden afgelast.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ambiel Reto (@retoambiel) op

Live kijken?

Wil jij live zien dat het sneeuwt? Stem je tv dan snel af op eurosport. Die zenden vanaf 20:30 live de tweede doorgaan van de slalom uit. Terwijl de atleten racen om de snelste tijd van de dag, gaan wij gewoon genieten van de verse sneeuw die naar beneden dwarrelt. Wat jij?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Planai Schladming (@planai_schladming) op

Hard werken voor de winterdiensten

De medewerkers van de winterdiensten hebben tot dusverre een rustige winter. Zeker in vergelijking met de recordwinter van 2019, is er tot nu toe nog maar weinig sneeuw gevallen. Vanavond moeten ze echter flink aan de bak. Fijn dat ze er zijn, want zo blijven de meeste skigebieden ook zonder sneeuwkettingen goed bereikbaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Winterdienst-Bilder (@winterdienstb) op

Wintersportweer: enorme dump onderweg naar de Alpen

Ook de komende dagen blijft het sneeuwen in de Alpen. Er wordt echt  een enorm pak sneeuw verwacht. In sommige Franse skigebieden wel meer dan 150 cm. Maar ook in Oostenrijk wordt er lokaal bijna 80 cm sneeuw verwacht. Toch een fijn vooruitzicht voor de voorjaarsvakantie. Dan zal er zeker overal meer dan genoeg sneeuw liggen.

Bron: sneeuwhoogte.nl

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
9 last minute aanbiedingen voor de voorjaars­vakantie die je niet mag missen
Ook interessant
Heeft je kind een rugbeschermer nodig?