Goedemorgen! Wat een heerlijke ochtend. Het sneeuwt in Oostenrijk. En dat al voor de vierde keer dat deze maand. Of het een voorteken voor een strenge winter is, weten we niet. Wel weten we dat het er prachtig uit ziet. Van al die sneeuw krijgen we zin om de piste op te gaan. Voor iedereen die (net als wij) nauwelijks kan wachten tot de winter begint, hebben we een aantal mooie winterbeelden verzameld. Kijk en geniet met ons mee.

Eergisteren herfst

De herfst is een bijzonder seizoen in de bergen. De ene dag kan het zonnig zijn, met aangename temperaturen, terwijl er de volgende dag tot diep in de dalen sneeuw kan vallen. Zo was het afgelopen zondag nog stralend weer. In Kleinarl genoten we van de zon en de prachtige herfstkleuren. Inmiddels zijn alle herfstkleuren die je op deze foto ziet verborgen onder een mooie laag verse sneeuw.

herfst in Oostenrijk
Afgelopen zondag was het nog prachtig weer..

En nu sneeuw..

Als je naar bovenstaande foto kijkt, is het bijna niet meer te geloven dat deze zondag gemaakt werd. Toen we vanmorgen wakker werden, sneeuwde het en lag er zelfs in het dal al een paar centimeter sneeuw. Het ziet er betoverend uit.. en het ziet er naar uit dat het nog wel even blijft sneeuwen.

Zelfs in het dal (865 meter) sneeuwt het
Zelfs in het dal (865 meter) sneeuwt het

Meer sneeuw in de skigebieden

Bij ons in het ligt nog maar een beetje sneeuw, maar in de hoger gelegen skigebieden is al een behoorlijk pak gevallen.Zoals op de fotos uit uit het sneeuwzekere skigebied Obertauern… daar ziet het er uit alsof de pistes morgen open kunnen. We zullen echter nog even geduld moeten hebben. De opening van Obertauern staat ‘pas’ over drie weken gepland.

Veel sneeuw in Obertauern.
Er ligt genoeg sneeuw om een beetje te sleeën.

Sneeuwbeelden op social media

De sneeuw is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. Op Social Media zagen we een aantal heerlijke winterbeelden voorbij komen. Kijk maar even mee..

Mayrhofen

Kleinwalsertal

Flachau

Ook sneeuw in Frankrijk

Niet alleen in Oostenrijk sneeuwt het. Gisteren begon het ook te sneeuwen in Frankrijk en Zwitserland. In Flaine moesten de sneeuwschuivers zelfs al aan het werk.

Ben jij klaar voor de winter?

De winter komt er aan! Het is inmiddels al de vierde keer dat het flink sneeuwt en zelfs de sneeuwkanonnen stonden al een paar dagen aan. Word jij daar ook zo blij van? Ben jij je misschien al aan het voorbereiden op de komende wintersport? Voor iedereen die, net als wij, geniet van de voorpret op het komende winterseizoen staan hieronder een aantal inspirerende artikelen:

De winter komt er aan. Ben jij er klaar voor?
De winter komt er aan. Ben jij er klaar voor?

Wintersport en corona

We kunnen er helaas niet omheen. Door het coronavirus wordt komende winter, anders dan anders. Een ding lijkt vooralsnog zeker: de skigebieden blijven open. Wel gelden er een aantal voorzorgsmaatregelen. Zo zal geen après ski plaatsvinden en wordt een buff een onmisbaar item van je wintersport outfit. Voor iedereen die meer informatie over komend wintersportseizoen zoekt, staan hieronder de belangrijkste artikelen over corona en wintersport.

Op de hoogte blijven?

Natuurlijk houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdump en de nieuwste coronamaatregelen? Volg ons dan via social media:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Lidl skikleding: hoe zijn de skibroek en ski jas van Lidl?
Ook interessant
‘Kaiserwetter’ op de gletsjers en bijna 100 cm sneeuw op komst