Coronaperikelen of niet, vandaag begon de winter. Gisteren is het de Alpen begonnen met sneeuwen. En, wanneer de weersverwachtingen uitkomen, valt er de komende dagen nog een enorm pak sneeuw bij. Op sommige plaatsen wordt nog meer dan 1,5 meter sneeuw voorspeld. Komende tijd heerst Koning Winter over de Alpen. Wil je weten hoe dat er uit ziet? Hieronder delen we een aantal foto’s van onze eerste winterdag.

20 cm sneeuw zorgt voor vroege kerstsfeer

Gisteren en vannacht is er, bij ons in SalzburgerLand, zo’n 20 centimeter sneeuw gevallen. Onze hele wereld is onder een mooie witte laag bedekt. Zo vlak voor het begin van de kerstperiode zorgt dat er voor dat alles er sfeervol uit ziet.

Sneeuw, kerk altenmarkt
De sneeuw maakt het super sfeervol

Nog veel meer sneeuw onderweg naar de Alpen

De sneeuw die de afgelopen 24 uur gevallen is, is voorlopig nog niet de laatste. Komende 7 dagen wordt er nog veel meer sneeuwval voorspeld. Zowel in de skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland als in Frankrijk staat en enorme dump op het programma. Zo wordt er in Ramsau am Dachstein (bij Schladming) maar liefst 86 centimeter sneeuw verwacht in het dorp. Op de hoger gelegen delen van de skigebieden wordt nog veel meer sneeuw verwacht. Daar kan komende week zo maar 1,5 meter sneeuw vallen!

Benieuwd of er ook in jouw favoriete skigebied veel sneeuw wordt verwacht? Hieronder hebben we de sneeuwverwachting van een aantal bekende skigebieden op een rij gezet.

Sneeuwverwachting komende zes dagen

Hieronder staat de verwachte sneeuwval voor de komende week

Skigebiedbergdal
Klosters (Zwitserland)130 cm65 cm
Oberstdorf (Duitsland)130 cm50 cm
Kaprun (Oostenrijk)130 cm30 cm
Engelberg (Zwitserland)120 cm40 cm
Alpe d’Huez (Frankrijk)120 cm55 cm
St Anton am Arlberg (Oostenrijk)115 cm35 cm
Bad Gastein (Oostenrijk100 cm55 cm

Wachten tot de skigebieden open gaan

De enorme sneeuwdump is natuurlijk een droomstart voor de skigebieden. Helaas zijn de meeste skigebieden nog gesloten. Om te voorkomen dat wintersporters met ongevallen in de toch al overvolle ziekenhuizen terecht komen, hebben de meeste skigebieden besloten om tenminste tot medio december de liften en pistes gesloten te houden.

Wel zijn ze druk bezig met de voorbereidingen. Op veel plekken staan de sneeuwkanonnen al aan en worden ook de pistes al voorbereid. Onderstaande foto’s maakten we bij het dalstation in Altenmarkt im Pongau, dat samen met Radstadt een klein, kindvriendelijk skigebied heeft.

Nog even wachten tot de liften open kunnen.
Sneeuw in altenmarkt
Pistes worden voorbereid.

De winter is begonnen, ben jij er klaar voor?

De eerste sneeuwdump van de winter is gelijk een serieuze. De sneeuw die de komende dagen valt, zal er voor zorgen dat de skigebieden de komende maanden verzekerd zijn van voldoende sneeuw. Hoe zit dat bij jou? Ben jij al klaar voor de winter? Heb je de vakantie al geboekt? En is je uitrusting compleet? Voor iedereen, die net als wij, ook zo geniet van de voorpret op het komende winterseizoen staan hieronder een aantal inspirerende artikelen voor de perfecte wintersport 2022:

sneeuw, blij, skistokken, skibril en revolution race

Op de hoogte blijven?

Natuurlijk houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdumps en het laatste nieuws? Volg ons dan via social media:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review Julbo Skydome Reactiv: de favoriete skibril voor deze winter
Ook interessant
Wat houdt het nieuwe LEKI Trigger 3D systeem in?