Net als in Nederland geldt er in Oostenrijk een strenge lockdown. Scholen, horeca en veel winkels zijn dicht. Bovendien geldt er al sinds begin november een avondklok. De natuur trekt zich gelukkig niks van de coronacrisis aan. Het is ‘gewoon’ winter in Oostenrijk. Compleet met sneeuwdumps en vrieskou. Ook het merendeel van de skigebieden is open. Omdat scholen gesloten zijn, kunnen we elke dag naar buiten om te skiën, langlaufen of winterwandelen. Een privilege waar we volop gebruik van maken.

Gisteren waren we in skigebied Zauchensee, een zeer geliefd skigebied in SalzburgerLand. Er lag een flink pak verse sneeuw en de zon scheen. Voor iedereen die (net als wij) gek is op winterbeelden, hebben we een aantal foto’s op een rij gezet. Op deze manier willen we alle wintersporters een hart onder de riem steken. Want wat er ook gebeurt.. er komt een dag dat ook jij weer de piste op kan!

Een heerlijke winterdag in Zauchensee.
Een heerlijke winterdag in Zauchensee.
Winter in Zauchensee
Genieten van de winter.

Ultieme omstandigheden

De omstandigheden waren echt super. Op dinsdag heeft het vrijwel aan een stuk door gesneeuwd. En gisterochtend brok onverwachts de zon door. De pistes zijn daardoor echt in topconditie. Kijk zelf maar naar onderstaande foto’s.

Perfect geprepareerde pistes.
lege piste zauchensee
Er is echt helemaal niemand op de piste.

40 centimeter verse poeder

Er is deze week zo veel sneeuw gevallen dat we de verleiding niet konden weerstaan om ook een stukje naast de piste te skiën. Daar ligt zeker 40 centimeter fijne poedersneeuw. Dat is echt genieten. Hopelijk kunnen we dat gevoel snel weer met andere wintersporters delen.

We genieten volop van de verse sneeuw.
We genieten volop van de verse sneeuw.
Diepe poeder naast de piste.
Diepe poeder naast de piste.

Op de hoogte blijven?

Iedere winter houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdump en de nieuwste coronamaatregelen? Volg ons dan via social media:

LIVE  vanuit Oostenrijk

Op dit moment gelden er strenge coronamaatregelen in zowel Nederland als Oostenrijk. Wij wonen in Oostenrijk en houden ons aan de daar geldende regels. Wil je meer weten over de actuele maatregelen en richtlijnen? Kijk dan op onderstaande links.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
3 gratis apps die iedere wintersporter nodig heeft
Ook interessant
Julbo’s nieuwste innovaties: de skibril die niet beslaat en een klim- en skihelm