sneeuw op de auto

Goedemorgen! Wat een verassing. Toen we vanmorgen wakker werden, zag alles er weer winters uit. Bij ons in het Salzburgerland sneeuwt het op dit moment licht. Het is nog maar een dun laagje sneeuw wat er gevallen is, maar alles ziet er weer helemaal anders uit. Heerlijk!

Groot verschil met gisteren

Wat een groot contrast met het weer van gisteren. Toen scheen de zon met volle kracht en was de lucht prachtig blauw. De thermometer in de auto gaf maar liefst 20,5 graden aan. Bijna te warm om te gaan skiën of boarden. Wij waren gisteren aan het winterwandelen in Filzmoos en maakten toen deze foto van het uitzicht op het Dachstein massief. Wat een verschil met vandaag hè?

Maaike winterwandelen in Filzmoos

Kleine dump

Vandaag en morgen wordt er weer een mooi pak sneeuw verwacht. Het meeste valt in de regio’s Karinthië en Salzburgerland. Er valt daar ongeveer 20-30 cm sneeuw.  Hieronder staan de 12 Oostenrijkse skigebieden waar de komende 5 dagen de meeste sneeuw zal vallen. Staat jouw favoriete skigebied er niet tussen? Maak je geen zorgen, want overal in Oostenrijk wordt wel een paar centimeter verse sneeuw verwacht.

sneeuwverwachting 18 maart 2019
bron: sneeuwhoogte.nl

Wisselvallige maand maart

Waar het in januari vooral sneeuwde, en in februari de zon overheerste, wordt de maand maart vooral gekenmerkt door wisselvallig weer. De afgelopen twee weken hebben we alle weerstypes wel voorbij zien komen: sneeuw, regen, storm en zon. Op de meeste plaatsen ligt er overigens nog meer dan genoeg sneeuw om te skiën of boarden.  Een wintersport in maart is zeker nog de moeite waard. Niet voor niets zijn overal de skiliften tot het einde van de maand geopend. En in sommige skigebieden zelfs tot pasen (22 april 2019).

Genoeg sneeuw in Ski Amadé tijdens een wintersport in maart.

Rest van de week: eerst sneeuw, daarna weer zon

Als de weersverwachtingen uitkomen, belooft deze week een heerlijke wintersportweek te worden. Vandaag heb je nog een skibril nodig, want het sneeuwt nog de hele dag. Maar vanaf morgen is de zon weer terug en heb je je zonnebril weer nodig. Omdat de temperatuur nauwelijks boven het vriespunt uitkomen, zullen de pistes lang goed blijven. Kortom het wordt een week om van te genieten…

weersverwachting 18 3
bron: bergfex.at

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: Odlo Blackcomb thermoshirt
Ook interessant
Foto update: Oostenrijkse wintersportdorpen onder een verse laag sneeuw