YEAH! De winter is terug in Oostenrijk. Afgelopen vrijdag werd het van de ene op de andere dag koud en viel er sneeuw tot in de dalen. Op de hoger gelegen pistes is zo’n 20 cm sneeuw gevallen. Bovendien is het flink koud. Afgelopen week heeft het elke nacht gevroren en inmiddels komt de temperatuur overdag ook nauwelijks meer boven het vriespunt uit. Perfecte temperaturen om de sneeuwkanonnen aan te zetten. En dat gebeurt dan ook op grote schaal. In alle skigebieden bij ons in de omgeving wordt volop kunstsneeuw geproduceerd. Goed nieuws, want dat betekent dat, ondanks de ‘corona crisis’, de skigebieden zich voorbereiden zijn op het openen van de pistes en liften. Wat een super fijn vooruitzicht. Want we kunnen nu niet wintersporten, maar dromen, plannen en boeken mag natuurlijk wel gewoon!

Hieronder hebben we een aantal fijne beelden verzameld van de skigebieden die steeds witter worden. Wij gaan aftellen naar het einde van de lockdown en de start van het skiseizoen. Ben jij ook al aan het aftellen?

verse sneeuw - blauwe lucht
Er is een paar centimeter sneeuw gevallen.

Basislaag voor de hele winter

Met de kunstsneeuw zorgen de skigebieden er voor dat ze een basis laag hebben waarmee wintersporters de hele winter kunnen genieten van de pistes. Ongeacht wat voor weer we de rest van de winter hebben. Het plaatje van het skigebied hieronder komt uit het sneeuwzekere skigebied Obertauern.

sneeuwkanonnen in Obertauern
Sneeuwkanonnen staan vol gas aan in Obertauern

Sneeuw maken wanneer de natuur zelf sneeuw maakt

Het beste moment om de sneeuwkanonnen aan te zetten is natuurlijk wanneer moeder Natuur zelf sneeuw maakt. Niet gek dus dat de sneeuwkanonnen voor het eerst aangingen toen het vrijdag sneeuwde. Wij konden de weerleiding toen niet weerstaan en zijn even in skigebied Zauchensee gaan kijken. Dat zag er zo uit:

sneeuwkanon in Zauchensee

Veel sneeuwkanonnen op Social Media

De sneeuw en het koude weer worden door de skigebieden met veel liefde ontvangen. Op de sociale kanalen zien we overal beelden voorbij komen van pistes die steeds een beetje witter worden.

Schladming

Schladming is zo’n skigebied dat elk jaar probeert om als eerste de skiliften te openen. De sneeuwkanonnen van Schladming staan daarom dag en nacht aan en dat zorgt voor mooie plaatjes. Zoals deze, die wij op Instagram zagen. We zijn benieuwd wanneer dit skigebied open gaat.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Planai Schladming (@planai_schladming)

Wildkogel Arena

Ook in het super kindvriendelijke skigebied Wildkogel Arena wordt flink wat kunstsneeuw geproduceerd. Moet je deze prachtige foto zien die het skigebied op Instagram plaatste.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wildkogel-Arena (@wildkogelarena)

Skicircus

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is niet alleen het skigebied met de langste naam en de meeste aaneengesloten pistes. Het is ook nog een van de meest populaire skigebieden in Oostenrijk op Social Media. Ze plaatsen dan ook wel hele fijne winterbeelden om bij weg te dromen. Kijk maar naar deze.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Saalbach Hinterglemm (@saalbach_com)

Positief vooruitzicht op de winter

Het is dubbel goed nieuws dat de sneeuwkanonnen aan staan. Dat betekent namelijk ook dat de skigebieden alle vertrouwen hebben in het komende wintersportseizoen. De productie van kunstsneeuw is namelijk alles behalve goedkoop. Een kubieke meter kost aan water en elektriciteit al snel 3 euro. Dat de skigebieden deze investering nu maken, laat zien zijn dat zij er van uit gaan dat er deze winter geskied kan worden!

Hoewel het voorlopig afgeraden wordt om naar het buitenland te reizen en er in Oostenrijk een strenge lockdown geldt,  is er niks leuker dan dagdromen en plannen maken voor de komende winter. Voor iedereen die, net als wij, geniet van de voorpret op de winter hebben we hieronder een aantal leuke artikelen verzameld.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
5 heerlijke appartementen in Montafon
Ook interessant
Wintersportweer: vrijdag sneeuw tot in de dalen?