banner

We beleven echt een bizarre winter. Vanwege de vele reisbeperkingen zijn de skigebieden uitgestorven. Op veel plaatsen zijn de liften dicht, of draaien ze met beperkte capaciteit. Gelukkig zijn er ook veel mooie momenten. Zo konden we deze week genieten van betoverende uitzichten. Doordat de lucht vol zit met Saharastof, kleurt de hemel wit-roze, waardoor (nog meer dan anders) de bergen er sprookjesachtig uit zien. In dit artikel hebben we een paar van de mooiste foto’s die we deze week gemaakt hebben geselecteerd. Kijk en geniet met ons mee!

De lucht kleurt witrose in Zauchensee.
Door het Saharazand kleurt de lucht wit-roze.

Saharastof? Hoe zit dat?

In een week is het weer in Oostenrijk compleet omgeslagen. Waar de thermometer vorige week nog -20 °C aangaf, werden deze week temperaturen van +20 °C gemeten. Een verschil van 40 graden! De lucht is niet alleen warm, maar zit ook vol met Saharazand. Stofdeeltjes eigenlijk, afkomstig uit de Sahara, die zich op 5 tot 10 kilometer hoogte in de atmosfeer bevinden. Deze stofdeeltjes, die zo groot zijn als kleine waterdeeltjes breken het licht. Hierdoor kleurt de hemel zilverachtig wit. Iets wat je vooral goed ziet wanneer je tegen de zon in fotografeert, zoals op de foto’s hieronder.

Zilveren lucht in skigebied Radstadt – Altenmarkt.

 

skitoer kleinarl
Toerskiën in Kleinarl.

 

De kleinarlerhutte
De Kleinarlerhutte in Kleinarl krijgt prachtige kleuren door de Saharazand.

 

De Jägersee in Kleinarl ziet er prachtig uit. (Foto: Jose den Hartog)

Maar ook strakblauw

Wanneer we de andere kant (met de zon mee) op kijken is de hemel strakblauw. Maar ook hier zie je een beetje een paarse gloed. Het is echt betoverend om te zien.

blauwe lucht, lege piste in zauchensee
Een paarsblauwe lucht boven de piste in Zauchensee.

 

Blauwe lucht bij de Highliner in Flachauwinkl.
Blauwe lucht bij de Highliner in Flachauwinkl.

Het lijkt wel lente

Zoals je op de foto’s kunt zien is de lente in Oostenrijk begonnen. De temperaturen komen overdag dicht in de buurt van 20 °C en dat terwijl het pas eind februari is. Het lijkt er op dat Koning Winter heeft besloten om de kou en sneeuw te bewaren voor volgend jaar. Wanneer alle wintersporters er weer van kunnen genieten. Of zouden we in maart toch nog winterweer kunnen verwachten? Wie het weet mag het zeggen. Wij blijven van elke dag genieten en zullen daarvan regelmatig beelden met jullie delen…

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwGedurende het winterseizoen verzamelen we op vrijdag de mooiste foto’s over de actualiteit of skigebieden op de sociale kanalen. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook blij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wil delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via de bekende sociale kanalen:

Tot de volgende foto friday! Yay!

LIVE  vanuit Oostenrijk

Op dit moment gelden er strenge coronamaatregelen in zowel Nederland als Oostenrijk. Wij wonen in Oostenrijk en houden ons aan de daar geldende regels. Wil je meer weten over de actuele maatregelen en richtlijnen? Kijk dan op onderstaande links.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Onze ervaringen met Reima skikleding
Ook interessant
Flying Mozart in Wagrain gestopt met draaien – gelukkig hebben we de foto’s nog