We hebben er lang op moeten wachten, maar vanaf vandaag mogen we weer wintersporten. Vanmorgen om 08:30 uur gingen de eerste skiliften open en wij waren er natuurlijk bij. Ben je benieuwd hoe wintersport in coronatijden er uit ziet? Lees dan snel verder, hieronder hebben we een paar mooie foto’s die we vandaag in Kleinarl maakten op een rij gezet.

Verassend veel liften en pistes open

Wij waren vandaag in Kleinarl / Flachauwinkl, een kindvriendelijk skigebied in SalzburgerLand. Dit is een van de rustige skigebieden in de regio en omdat er vrijwel alleen maar stoeltjesliften zijn een ‘coronaproof’ skigebied. Zo hoeven we niet in een gondel met andere mensen en blijven we in de buitenlucht. Op één enkele stoeltjeslift na zijn alle skiliften in het skigebied open. Zelfs de nieuwe Panoramabahn, de liftverbinding die Kleinarl met Wagrain verbindt is open.

Het is erg rustig bij de liften.
Het bergstation van de nieuwe Panoramalink lift

Oostenrijk tussen twee lockdowns in

Op dit moment zit Oostenrijk tussen twee lockdowns in. Vanaf 26 december gaat in het land voor de derde keer in lockdown. Gelukkig mogen skiliften in tegenstelling tot winkels en scholen wel gewoon openblijven. De Oostenrijkse overheid is van mening dat beweging, buitenlucht en zon het immuunsysteem versterken. Skiën, snowboarden, schaatsen en langlaufen kunnen zo een positieve bijdrage leveren aan de bestrijding van het coronavirus.

Skiën is gezond. De pistes liggen er trouwens prima bij!

Afstandsregels en FFP2-gezichtsmaskers verplicht

Wel zijn er een aantal aanvullende voorwaarden gesteld aan de skigebieden. De capaciteit van gondels en stoeltjesliften is met 50% beperkt. Alle wintersporters moeten afstand houden, hun handen regelmatig desinfecteren en bij de skiliften is het dragen van een FFP2-gezichtsmasker verplicht.  Een FFP2-gezichtsmasker heeft een veel beter filter dan een normaal mondkapje of buff.

Op dit moment is het zo dat iedereen ouder dan 14 jaar verplicht een FFP2 masker moet dragen in alle skiliften, liftgebouwen, skibussen en skiverhuur. Kinderen tussen 6 en 14 hoeven geen FFP2 masker te dragen, zij mogen ‘gewoon’ een buff of mondkapje dragen. FFP2 maskers zijn in Oostenrijk verkrijgbaar bij de apotheek of onderaan bij de skilift.

Het dragen van een FFP2 masker is op zich niet zo vervelend. Het enige wat lastig is, is het op en afzetten onderaan de skilift. Skihelm af, skibril af, handschoenen uit, FFP2 masker op, helm op, skibril op en handschoenen weer aan. Het zijn best wat handelingen, gelukkig wen je er snel aan.. En zo mogen we tenminste de piste op. 😉

Voor volwassenen is het dragen van een FFP2 masker in de skilift verplicht.
Voor volwassenen is het dragen van een FFP2 masker in de skilift verplicht.
Liftrijen zijn duidelijk afgezet met linten.
Sommige instappoortjes zijn dicht om afstand te houden.
Sommige instappoortjes zijn dicht om afstand te houden.

Berghutten dicht

Helaas zijn de berghutten allemaal dicht. Dat betekent dat je nergens eten of drinken kunt kopen en dat even binnen ‘opwarmen’ er ook niet bij is. Wij hebben dat opgelost met een thermosfles warme thee, wat snacks in de skirugzak.

Tip: neem zelf warme thee mee..

Genieten!

Ondanks het slechte weer en alle coronamaatregelen hebben we vandaag wel genoten van de eerste echte skidag van deze winter. Het weer kan alleen maar beter worden en aan de alle maatregelen en maskers zullen we ook wel wennen. Kom maar op met die winter!

Op de hoogte blijven?

Natuurlijk houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdump en de nieuwste coronamaatregelen? Volg ons dan via social media:

 

LIVE  vanuit Oostenrijk

Op dit moment gelden er strenge coronamaatregelen in zowel Nederland als Oostenrijk. Wij wonen in Oostenrijk en houden ons aan de daar geldende regels. Wil je meer weten over de actuele maatregelen en richtlijnen? Kijk dan op onderstaande links.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Vanaf de piste wensen we alle wintersporters fijne feestdagen toe
Ook interessant
Sneeuwkettingen verplicht in Oostenrijk