Wat een heerlijke skidag was het vandaag! Na een flink aantal warme dagen met veel zon en zelfs af en toe een beetje regen, heeft het afgelopen nacht eindelijk weer gesneeuwd. Toen we vanmorgen wakker werden, lag er al zo’n 5 cm sneeuw op de auto en daar is overdag nog zeker 10 cm bij gekomen. De winter is weer helemaal terug! Kijk en geniet met ons mee van deze winterpracht.

sneeuw smile op auto
Fijn wakker worden, een laag verse sneeuw op de auto.

Het is heerlijk winters in Flachau

Wij waren vandaag onderweg in Snow Space Salzburg, het populaire skigebied van Flachau. Daar zag alles er heerlijk winters uit. Wintersporters kunnen het wel dromen: een laag verse sneeuw op de piste en witte dennenbomen. Het enige wat ontbrak om de dag perfect te maken was de zon.

Sneeuw in Flachau
Het skigebied van Flachau ziet er heerlijk winters uit.

Ook in SkiWelt Wilder Kaiser Brixental

Wij waren niet de enigen die genoten van de vers gevallen sneeuw. Leanne tagde ons op instagram in deze super mooie foto uit SkiWelt Wilder Kaiser Brixental. Deze net geprepareerde piste wil je toch direct op? Of niet soms? Bedankt voor het delen Leanne!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LEANNE | meemetlee.nl (@meemetlee) op

Ook sneeuw in Zwitserland

Niet alleen in Oostenrijk sneeuwde het, ook in Zwitserland. Via twitter kregen we deze fijne video uit Gstaad. Daar word je toch blij van?

Nog eens 85 cm sneeuw onderweg naar Oostenrijk

Afgelopen weekend dachten we dat de winter op zijn retour was en de lente op het punt van beginnen stond. Niks blijkt gelukkig minder waar. Want de sneeuw die vandaag gevallen is, is nog lang niet de laatste. Komende vijf dagen wordt er in grote delen van Oostenrijk een behoorlijk pak sneeuw verwacht. In sommige skigebieden wel 85 cm!

Nog 85 cm sneeuw onderweg naar Oostenrijk. (bron: sneeuwhoogte.nl)

In de Franse skigebieden gaat het los

In Frankrijk wordt zelfs nog veel meer sneeuw verwacht. Moet je de sneeuwverwachting voor het skigebied Tignes zien! Daar wordt zelfs in het dal meer dan een meter sneeuw voorspeld. Ongelooflijk. Goed nieuws voor iedereen die nog in maart op wintersport gaat.

Heel veel sneeuw voorspeld in Frankrijk (bron: sneeuwhoogte.nl)

Ook flink kouder

Ga jij deze week ook de piste nog op? Vergeet dan niet om je skibril mee te nemen. Die zal je zeker nodig hebben. Ook een paar warme handschoenen of wanten komen goed van pas. Het wordt namelijk flink koud. De temperatuur zakt tot ver onder het vriespunt. Echt winterweer dus! Wij gaan er in ieder geval van genieten dat Koning Winter (eindelijk) de dienst uitmaakt in Oostenrijk. Jij ook?

De weersvoorspelling voor komende week. (bron: bergfex.at)

 

Heb jij ook mooie foto’s van de verse sneeuw?

Ben jij deze week ook op wintersport? En heb je een mooie foto die je met ons wil delen? Graag! Stuur ze dan op naar frank@op-wintersport.nl, of via onze sociale kanalen:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skihandschoenen wassen en onderhouden
Ook interessant
Dit zijn de 8 leukste ski apps voor wintersporters