De afgelopen dagen zijn de skigebieden voorzien van bakken sneeuw. Pistes kleurden wit, maar de skiliften staan nog stil. Deze combinatie zorgden voor bijzondere taferelen in de skigebieden. Zeker omdat dinsdag (8 december) een vrije dag was voor Oostenrijkers. Vele mensen trokken erop uit om op alternatieve manieren van de sneeuw te genieten. Ook wij waren onderweg in diverse skigebieden. Kijk met ons mee naar drie bijzondere dagen in de sneeuw.

Er staat een sneeuwpop op de dalafdaling

Je komt niet vaak een sneeuwpop op de piste tegen. Maar met zoveel verse sneeuw en geen skiërs of snowboarders, blijft er niet veel anders over. En dus staat onderaan de meeste dalafdalingen ondertussen één of vaak zelfs meerdere sneeuwpoppen.

En natuurlijk bouwen we een sneeuwpop.
Er staat een sneeuwpop op de piste.

Perfect geprepareerde pistes

Overal waar je komt zijn de pistenbully’s aan het werk. De pistes liggen er daardoor superstrak bij! En het blijft zo mooi om te zien. Bakken sneeuw worden platgewalst en een mooi ribbeltjesdek blijft achter. Een perfecte ondergrond voor leuke winteractiviteiten 😉

Perfect geprepareerde pistes
Perfect geprepareerde pistes.
De pistenbully is hard aan het werk
Deze pistenbully is hard aan het werk.

Iedereen heeft een slee

Tot maandag verkeerden we in Oostenrijk in een strenge lockdown. Gedurende die periode kwamen we overdag veel gezinnen tegen op de piste. Want wat is nu een betere plek om naar beneden te sleeën dan een strak geprepareerde piste? Sinds maandag is de lockdown voorbij en is het sleeën voornamelijk naar de middag verplaatst. Gelukkig zijn de (lagere) scholen in Oostenrijk al om 12.30 uit. Zo blijft er genoeg tijd over om te sleeën.

Lege pistes en een slee
Lege pistes vragen om sleeën..
Winterwandelen met de slee.
Iedereen is onderweg met de slee.

Toerskiën is immens populair

Toerskiën is al jaren een opkomende trend in de Alpenlanden. Door de lockdown lijkt het wel alsof er meer mensen met toerski’s onderweg zijn dan met de auto.. Met name de hoger gelegen skigebieden staan overvol. Toen we dinsdag door Obertauern reden om te gaan langlaufen, stonden alle parkeerplaatsen vol. En op de piste was het alles behalve rustig. We besloten door te rijden naar een ander sneeuwrijk dorp.

Toerskien Zauchensee
Toerskiën op de vers geprepareerde piste in Zauchensee.

Zin in de winter

Wij krijgen van dit soort berichten enorm veel zin in de winter. We moeten nog 15 dagen geduld hebben voordat de pistes (eindelijk) open gaan, maar tot die tijd genieten we gewoon op andere manieren van de sneeuw. Hoe zit dat bij jou? Heb je ook zin in de winter? Laat het ons weten via het opmerkingenveld onder aan het artikel!

Op de hoogte blijven?

Natuurlijk houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdump en de nieuwste coronamaatregelen? Volg ons dan via social media:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Altijd al een pistenbully willen hebben? Dit is je kans!
Ook interessant
Rodelen: meest gestelde vragen, antwoorden en tips over rodelen