Dit bericht publiceren we natuurlijk niet vanaf de piste. Het is geschreven na onze eerste wintersportdag mét skilift. Het is gepubliceerd op het moment dat we ons tweede skigebied bezoeken. Het is voor ons een ongewone kerst, net als voor de meeste mensen. Een kerst zonder Nederlandse vrienden en familie. Maar gelukkig ook een gezonde kerst met sneeuw en wintersport. Kijk live mee naar deze eerste dagen op de piste.

Sommige instappoortjes zijn dicht om afstand te houden.
De skiliften gaan in veel Oostenrijkse skigebieden eindelijk weer.

Sinds 24 december zijn de skiliften open

Tot gisteren waren we vooral aan het toerskiën. Zelf met vellen onder de ski’s omhoog lopen om vervolgens te genieten van één lange afdaling, helemaal alleen. Een heerlijke sport. Maar, zoals iedere wintersporter weet, doet die ene afdaling altijd naar meer verlangen. En gister was het dan eindelijk zo ver. Na lang wachten zaten we voor het eerst weer, als gezin, in de skilift. Weliswaar met FPP2 masker op, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat was het heerlijk om weer ouderwets downhill te skiën!

Veilig in de skilift met FPP2 masker.
Maskers op, buff eroverheen en gaan.
de eerste pistedag van wintersport 2020-2021
De eerste pistedag van wintersport 2020-2021.

Helaas zijn hotels, restaurants en berghutten nog dicht

Een dagje wintersporten kan dus inmiddels in Oostenrijk. Maar je kan niet ergens gaan eten of overnachten. We nemen ons eigen eten en drinken mee en een skirugzak en rijden na een dag op de piste weer naar huis. Gelukkig wonen we in het hart van de Alpen en kunnen we zo, probleemloos, vele skigebieden vanuit huis bezoeken.

serlfservice op de piste
Restaurants zijn dicht, self service is echter geopend.

Een Oostenrijks kerstdiner

Hoe het kerstdiner er hier uitziet? Raclette is een lokale favoriet. Al doen de meeste mensen dat met een gourmet set. Bovenop wordt het vlees gegrild en onderop ligt de kaas op te warmen. In restaurants is het kerstmenu (op 24 december) doorgaans een stuk uitgebreider. Maar vanwege de Oostenrijkse lockdown zitten de meeste mensen nu thuis met familie of vrienden.

kaiserschmarrn Sulden
Wat eet jij met kerst?

Wij wensen jullie hele fijne feestdagen

We hopen zo toch een beetje het wintersportgevoel over te brengen. En we zijn benieuwd hoe jullie de kerstdagen doorbrengen. Heb je wintersportgerechten gekookt? Of heb je een mooi wintersport cadeau onder de kerstboom gevonden? Laat het ons weten, dat vinden we leuk.

En nu… op naar een normaal 2021 vol gezondheid, sneeuw en wintersport voor iedereen die het wil. Cheers to that!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review Sinner Silverton skihelm: veel helm voor weinig geld
Ook interessant
LIVE: Skigebieden in Oostenrijk vanaf vandaag open (en zo ziet het er uit)