Kaiserwetter in Kleinarl

Alle wintersporters die tijdens de eerste week van de voorjaarsvakantie op wintersport zijn, hebben geluk. Deze heel week schijnt de zon volop en is de lucht strakblauw. Het ziet er werkelijk prachtig uit. Gelukkig blijft de sneeuw ook lang goed. Omdat de zon nog niet zo krachtig is smelt de sneeuw nauwelijks.

Voor iedereen die deze week (nog) niet op wintersport is, hebben we hieronder een paar mooie winterbeelden van vandaag verzameld. Kijk en geniet met ons mee. Ben jij deze week ook op wintersport? En heb je een mooie foto die je met ons wil delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via:

3 foto’s uit het zonovergoten Flachau

Deze drie foto’s komen uit het skigebied Snow Space Salzburg.

Ski piste in Flachau met blauwe lucht
Foto vanuit de stoeltjeslift in Flachau.
Gondel met zon en blauwe lucht Flachau
Door de ongelooflijke blauwe lucht zijn alle bergtoppen in de omgeving zichtbaar.
Zonnig weer
Droomdag op de piste.

Alleen op de wereld in Kleinarl

Zelfs tijdens de drukke voorjaarsvakantie zijn er nog plekken waar je je ‘alleen op de wereld’ kunt voelen. Zoals hieronder in het skigebied Kleinarl-Flachauwinkl.

Piste voor jezelf in Kleinarl
Privé piste in Kleinarl.

Sneeuwschoenwandelen naar de Gerzkopf

Het mooie weer is niet alleen leuk als je van skiën of snowboarden houdt. Ook voor liefhebbers van winterwandelen in Oostenrijk, langlaufen en sneeuwschoenwandelen zijn de omstandigheden op dit moment optimaal. Kijk maar naar deze foto van een sneeuwschoenwandeling naar de Gerzkopf, een bergtop in de buurt van Filzmoos  en een van de vele bijzondere sneeuwschoenwandelingen in het Salzburgerland. Op de top van de berg ligt bijna 3 meter sneeuw. Geweldig!

Sneeuwschoenwandelen naar de Gerzkopf bij Filzmoos

Kaiserwetter?  wat is dat eigenlijk?

Als de lucht extreem blauw is en de zon schijnt, noemen ze dat in het Duits: ‘Kaiserwetter’. De term ‘Kaiserwetter’ komt uit het begin van de vorige eeuw. Wie het precies bedacht heeft is niet bekend, omdat in die tijd dat zowel Duitsland als Oostenrijk nog een Keizer hadden. In Oostenrijk geloven ze dat de term bedacht is omdat het op de verjaardag van Keizer Franz Joseph altijd mooi weer was. Terwijl de Duitsers denken dat ‘Kaiserwetter’ zo genoemd wordt omdat omdat het bij ieder groot evenement waar de Duitse Keizer sprak het zonnig en helder weer was.

Hoe dan ook, het is het ideale wintersportweer. En de grootste kans op dit soort weer heb je overigens tijdens een wintersport in maart.

Goede vooruitzichten voor volgende week

Ook voor volgende week wordt mooi weer voorspeld. Donderdag en vrijdag wordt een beetje verse sneeuw verwacht, maar daarna keert de zon weer terug. Ga jij volgende week op wintersport? Zorg er dan voor dat je je skizonnebril en je zonnebrand niet vergeet in te pakken.

Bron: bergfex.com

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
5 foto’s waarvan je vroeg op wil staan tijdens je wintersport
Ook interessant
Hoe tof is dit: fatbiken in Les Menuires