Wat een heerlijke kerst in Oostenrijk! Op kerstavond begon het eindelijk te sneeuwen in de dalen en gisterenmorgen werden we wakker in een witte wereld. Het heeft tot vanmorgen aan één stuk door gesneeuwd! Op de piste is zo’n 40cm sneeuw gevallen, in het dorp ligt nu ongeveer 10cm sneeuw.

Dit is natuurlijk goed nieuws voor iedereen die deze kerstvakantie op wintersport is of gaat. Maar het is ook betoverend mooi om te aanschouwen als je in Nederlandbent gebleven ?. Hieronder hebben we een aantal van de mooiste webcambeelden en foto’s van de witte kerst verzameld. Gewoon, omdat we daar blij van worden en jij vast ook.

Ben jij nu ook op wintersport? En heb je leuke foto’s gemaakt die echt in dit artikel thuishoren? Stuur ze dan naar ons:

Zo mooi is kerstavond in Gargellen

Kerstavond is voor Oostenrijkers de belangrijkste avond van het jaar. Het kerstfeest begint dan met de komst van het Kerstkind. In het Westen van Oostenrijk had het op kerstavond al gesneeuwd. Kijk maar naar deze heerlijke foto uit het kleine skigebied Gargellen (in de regio Montafon).

Witte kerst in SalzburgerLand

Toen we gisteren onze gordijnen open deden, zagen we grote vlokken sneeuw in slow motion naar beneden dwarrelen. Wij konden de verleiding niet weerstaan. We sloegen het kerstontbijt over om de eerste sporen in de poeder te kunnen maken.

Een goede keuze, want naast 40cm verse sneeuw was het volledig verlaten op de pistes van skigebied Monte Popolo. Op zulke dagen zijn we extra blij onze goede skibril. Zelfs met overwegend bewolking en sneeuwval hebben wij prima zicht op de piste.

Witte kerst in Eben
Een paar afdalingen voor het kerstontbijt.

Poeder op de piste

Een van de charmes van een klein skigebied is dat het er altijd lekker rustig is. Een ander voordeel is dat er, na hevige sneeuwval, vaak nog behoorlijk veel poedersneeuw op de piste te vinden is. Perfecte omstandigheden om veilig je skitechniek te verbeteren.

Helly Hansen - ski jas - Er lag behoorlijk wat poeder op de piste.
Er lag behoorlijk wat poeder op de piste.

Zonnige beelden op tweede kerstdag

Blauwe vogel 😉 Ofwel blue bird weer op de piste vandaag. Na de verse sneeuwval komt vandaag op veel plekken in Oostenrijk komt de zon door. Voor veel wintersporters geldt dit als de ideale wintersport omstandigheden. Niemand blijft nog binnen, want iedereen wil iets mee pikken van deze top condities. We zien vandaag dan ook een stortvloed van dit soort beelden voorbijkomen.

Webcam Fiss
Prachtig weer in Serfaus – Fiss- Ladis.
‘Kaiserwetter’ in het populaire skigebied Ischgl.
Ook in Sölden is verse sneeuw gevallen.

Vrijdag nog meer sneeuw, daarna volop zon!

Liefhebbers van zon en strakblauwe lucht kunnen volgende week hun hart ophalen. Vrijdag en zaterdag wordt er in grote delen van Oostenrijk nog sneeuw en bewolking verwacht (vergeet niet om je sneeuwkettingen in te pakken), maar vanaf het weekend gaat de zon schijnen. Alle wintersporters die komende week op vakantie gaan gaan genieten van heerlijk skiweer!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Kortingscode Alpinresorts.com: tot 60% korting op skiverhuur
Ook interessant
Welke decathlon skibroek past bij jou?