Het is een rare winter. Wegens Corona geldt er in Oostenrijk een strenge lockdown. Hotels, restaurants en bijna alle winkels zijn gesloten. Tegelijkertijd zijn de skiliften en pistes wel ‘gewoon’ open. Omdat scholen gesloten zijn, hebben we veel tijd om als gezin de piste op te gaan. We gaan dan ook elke dag naar buiten om een frisse neus te houden. Flachau, een van de drie skigebieden die we vanuit ons huis kunnen zien, is daarbij een van onze favorieten.

Voor iedereen die gek is op wintersport, maar deze winter niet kan gaan skiën of boarden, hebben we hieronder een aantal mooi foto’s van vandaag verzameld. Op die manier hopen we dat je toch nog een beetje kan dromen van de wintersport. Want op vakantie gaan kan dan nu even niet, dromen en plannen maken gelukkig wel.

Zitten, genieten, kijken, uitzicht in Snow Space Salzburg en Flachau
Ga er even voor zitten en geniet met ons mee!

Top omstandigheden

De omstandigheden op de piste zijn buitengewoon goed. Afgelopen dagen heeft het flink gesneeuwd en vandaag scheen de zon. Omdat het overal erg rustig is blijven de pistes (zelfs in het normaal gesproken ‘gezellig drukke’ Flachau) de hele dag in topconditie. Heerlijk wintersporten dus!

Sneeuw in Flachau
Gisteren sneeuwde het nog in Flachau.
Zon, sneeuw uitzicht, panaramabahn.
Vandaag scheen de zon.

Weinig liften, maar veel pistes open

Omdat er geen buitenlandse gasten zijn, is het extreem rustig op de piste. Zelfs zo rustig dat Snow Space Salzburg door de week een groot deel van de liften gesloten houdt. Alleen de Achterjet, Starjet 3, de Flying Mozart en de Panoramabahn zijn open. De meeste pistes zijn gelukkig wel open. En die hebben we dan ook helemaal voor ons zelf.

De flying mozart
De Flying Mozart: een van de liften die open is.
Lege piste flachau, skier, sneeuw op bomen.
We hebben de piste voor ons zelf.

Verbinding met Flachauwinkl wel gewoon open

Opvallend genoeg is de Panoramabahn, de nieuwe lift tussen Wagrain en Kleinarl, wel gewoon open. Wij zaten er vandaag voor het eerst in, wat een prachtig uitzicht heb je onderweg. Echt adembenemend mooi!

De panoramabahn tussen Flachau en Flachauwinkl
De Panoramabahn tussen Flachau en Flachauwinkl.
Panoramabahn
In een paar minuten ben je aan de andere kant van het skigebied.

Lege pistes in Flachauwinkl

Ook in Flachauwinkl hebben we de piste voor ons zelf en komen we alleen een enkele verdwaalde Oostenrijker tegen. Op sommige plekken zijn de ribbels van de pistebully zelfs aan het einde van de dag nog geheel intact. Zoiets hebben we nog nooit eerder gezien.

Flachauwinkl
Ook in Flachauwinkl zijn de pistes leeg.

Heel even de lockdown vergeten

Terwijl we in de stoeltjeslift zitten en genieten van de ondergaande zon, vergeten dat we heel  even dat we midden in een lockdown zitten. Eigenlijk precies dat wat een vakantie zou moeten doen. Je even weghalen van de dagelijkse problemen en gewoon even genieten. Hopelijk wordt alles snel weer normaal en kunnen ook jullie dit fijne gevoel weer ervaren!

Genieten van de zon.

Op de hoogte blijven?

Iedere winter houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdump en de nieuwste coronamaatregelen? Volg ons dan via social media:

LIVE  vanuit Oostenrijk

Op dit moment gelden er strenge coronamaatregelen in zowel Nederland als Oostenrijk. Wij wonen in Oostenrijk en houden ons aan de daar geldende regels. Wil je meer weten over de actuele maatregelen en richtlijnen? Kijk dan op onderstaande links.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Kids Ski Week in Tignes: Nederlandstalige skiles in de Alpen
Ook interessant
Vanaf november 2021 winterbanden verplicht in Frankrijk