Terwijl Oostenrijk in lockdown zit, beleeft de winter één van haar beste starts van de afgelopen jaren. Een week geleden begon het te sneeuwen en sindsdien is er al een enorm pak gevallen. Wanneer de weersvoorspellingen uitkomen, komt daar komende week nog een flinke dump bovenop. In het Westen van Oostenrijk wordt zo’n 80 cm sneeuw verwacht. In de Franse skigebieden wordt zelfs meer dan 1 meter verwacht. Voor iedereen die van sneeuw houdt en wel wat positiviteit kan gebruiken, hebben we een aantal mooie beelden verzameld. Kijk en geniet met ons mee!

Winter wonder land

Het is op dit moment prachtig in de Alpen. Dagenlang heeft het tot in de dalen gesneeuwd en alles is bedenkt onder een mooie witte laag. Het ziet er diep winters uit. Een echt winter wonder land, wat perfect past bij de tijd van het jaar. Laat de kerst maar komen!

Winterwonderland veel sneeuw op bomen
Werkelijk alles is bedekt onder een mooie laag sneeuw.

Heel veel toerskiërs onderweg in Oostenrijk

In de Alpen is toerskiën dé sport van dit moment. Steeds meer mensen laten de skiliften en pistes (die nog gesloten zijn) links liggen en gaan met toerski’s de berg op. Veel Oostenrijkers maken van de lockdown gebruik om de eerste toertochten van de winter te maken. Zelf waren we onderweg in Altenmarkt im Pongau. Er ligt zo veel sneeuw, dat we volop genieten van de winter!

Toerrskiën kan gelukkig wel.
Toerrskiën kan gelukkig wel.

 

Afdalen door 50 cm natuursneeuw

Op de hoger gelegen pistes is afgelopen week zeker 50 centimeter sneeuw gevallen. De afdaling na de lange klim door de natuursneeuw is geweldig. De sneeuw is echt van topkwaliteit!

Poeder tussen besneeuwde bomen
Heerlijke afdalen door de poeder.

Sneeuwkanonnen vol gas aan

De skigebieden in Oostenrijk maken van de sneeuwval en de lage temperaturen gebruik om zo veel mogelijk kunstsneeuw te produceren. Op die manier hopen ze op een lang seizoen. Gezien de laag die er nu ligt is een wintersport in maart of april zeker een goede optie.

De sneeuwkanonnen zijn hard aan het werk.
De sneeuwkanonnen zijn hard aan het werk.

Sneeuwschuivers werken de klok rond

Voor sommigen is de enorme sneeuwval echter ook hard werken. Sneeuwschuivers zijn 24 uur per dag onderweg om wegen sneeuwvrij te maken. Is jouw auto eigenlijk al winterklaar? Zijn jouw winterbanden al gemonteerd?

De sneeuwschuivers draaien 24-uurs diensten
De sneeuwschuivers draaien 24-uurs diensten

De winter is begonnen, ben jij er klaar voor?

De eerste sneeuwdump lijkt eindeloos. De sneeuw die nu valt, zal er voor zorgen dat de skigebieden de komende maanden verzekerd zijn van voldoende sneeuw. Hoe zit dat bij jou? Ben jij al klaar voor de winter? Heb je de vakantie al geboekt? En is je uitrusting compleet? Voor iedereen, die net als wij, ook zo geniet van de voorpret op het komende winterseizoen staan hieronder een aantal inspirerende artikelen voor de perfecte wintersport 2022:

Zonsopgang bij de piste
Sneeuw genoeg tijdens de zonsopgang!

Op de hoogte blijven?

Natuurlijk houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdumps en het laatste nieuws? Volg ons dan via social media:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review LEKI Patrol 3D – freeride handschoenen met nostalgische look
Ook interessant
Kortingscode Alpinresorts.com: tot 60% korting op skiverhuur