Wat een genot! Vandaag is misschien wel de mooiste dag van deze winter (tot nu toe natuurlijk 😉 ). Vrouw Holle heeft vannacht haar deken fanatiek geschud en nu ligt er zo’n 40 centimeter verse sneeuw. Ze was precies op tijd, want na weken waarin de zon overheerste, konden we wel weer wat verse sneeuw gebruiken. Toen we vanmorgen op weg naar de piste gingen, zakten we (op het pad!) tot onze knieën weg. Een magische ervaring, altijd weer.

40 cm verse sneeuw
Op weg naar school lag er 40 cm, verse sneeuw.

Boven de wolken schijnt de zon

Na een dump als deze (toch wel de grootste van deze winter) gingen we natuurlijk als eerste de piste op. Precies om half negen stonden we bij de lift in het kleine skigebied van Eben en gingen we als een van de eersten omhoog. Waar het in het dorp nog grauw en bewolkt was, scheen boven de zon. YES!

Zon stoeltjeslift, dal wolken
Wolken in het dal. Boven schijnt de zon.

Niks mooier dan corduroy

Ook de pistes liggen er prachtig bij. De pistebully’s zijn net klaar met prepareren, en de corduroy-ribbels zijn klaar voor de eerste wintersporters van de dag. Vind jij een vers geprepareerde piste ook zo fijn?

Corduroy in Eben
Genieten van een vers geprepareerde piste.

Check dat uitzicht

Het uitzicht op de top is trouwens echt waanzinnig. Heel in de verte zien we het Tennengebirge en de Bischofsmutze. De bomen zijn voorzien van een verse laag poeder en de sneeuw ruikt zó lekker. Wat een weids en prachtig uitzicht!

Check dat uitzicht
Een geweldig uitzicht in de richting van Filzmoos.

Ook in Tirol is het ultiem mooi

Niet alleen in SalzburgerLand is het vandaag genieten, maar in heel Oostenrijk trekken liefhebbers er vandaag op uit om maximaal te genieten van deze mooie dag. Zo stuurde Jan-Willem deze foto’s uit Serfaus. Wat een plaatjes! Bedankt dat je dit met ons wilt delen Jan-Willem!

Prachtig weer in Serfaus!
Een strakblauwe lucht in Serfaus.
Fantastisch in Serfaus-Fiss-Ladis
Fantastische omstandigheden in Serfaus-Fiss-Ladis

Heb jij ook mooie foto’s van vandaag?

Stond jij vandaag ook op de piste? En heb je foto’s die je met onze lezers wil delen? Graag! Stuur ze dan op naar frank@op-wintersport.nl, of stuur ze via onze sociale kanalen:

De mooiste foto’s voegen we vandaag nog toe aan het artikel!

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
5 dingen waarvan je direct in de wintersportstemming komt
Ook interessant
Salzburger Sportwelt laat jouw hart sneller kloppen