Brrrrr.. op dit moment is het echt koud in Oostenrijk. De temperaturen liggen rond het vriespunt en sinds gisterochtend sneeuwt het aan een stuk door. De lage temperatuur is erg ongewoon voor begin mei. Volgens het Oostenrijks weerinstituut ZAMG horen deze temperaturen eind februari plaats te vinden. Toen was het overigens uitzonderlijk mooi weer.

Meer dan een halve meter sneeuw

Bij ons in het dal is een paar centimeter sneeuw gevallen. Een deel is gisterenmiddag zelfs al weer weggesmolten. Op de bergtoppen is echter al meer dan 60 centimeter sneeuw gevallen. Het duurt dus nog wel even voordat de bergtoppen niet meer wit zijn. Sommige wintersporters kunnen geen genoeg krijgen van winterse beelden. Daarom hebben we hieronder een aantal mooie foto’s van de sneeuwval van gisteren en vandaag geselecteerd. Kijk en geniet met ons mee!

Een winterse wandeling in Bad Hofgastein
Een winterse wandeling in Bad Hofgastein.
Sneeuw in het dal in Salzburgerland.
Sneeuw in het dal in SalzburgerLand.

Mooie beelden op instagram

Ook op instagram verschenen gisteren en vanmorgen veel mooie winterbeelden. De meest opvallende vonden wij deze van de apres ski bar in Gerlos. Daar lijkt het wel of het skiseizoen nog in volle gang is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

5th of May in #gerlos ❄️?? Happy springtime ? #cincingerlos #apresski #apreski #skiing #skivakantie #snow #party #zillertalarena

Een bericht gedeeld door Cin-Cin Gerlos (@cincin_gerlos) op

En ook in Hauser Kaibling ziet het skigebied er diep winters uit.

Sneeuwkettingen verplicht op bergpassen

Door de hevige sneeuwval is het op veel bergpassen op dit moment verplicht om met sneeuwkettingen om te rijden. Op onder meer de B99 bij Obertauern, de B20 (Mariazell) en op de L108 (bij Salzburg) mogen vrachtwagens alleen met sneeuwkettingen om de weg op. Wil je de meest actuele stand van zaken weten? Kijk dan op de site van de Oostenrijkse wegenwacht, de ÖAMTC.

Ondanks de sneeuwval is het nu niet verplicht om met winterbanden te rijden in Oostenrijk. Die verplichting voor winterbanden geldt alleen tussen 1 november en 15 april. Mocht je vandaag in Oostenrijk onderweg zijn, hou dan wat extra afstand tot je voorganger en rem niet onverwachts. En hou rekening met wat extra rijtijd.

sneeuwkettingen - wnterbanden in Oostenrijk
Op sommige plaatsen zijn sneeuwkettingen verplicht

Komende dagen klaart het weer op

De sneeuw zal niet lang blijven liggen, vanaf morgen stijgt de temperatuur flink en kan het in de dalen alweer 15 graden worden. De dagen er na blijft het prima lenteweer met vooral veel zon. Komend weekend wordt echter nog een koufront verwacht en gaat het mogelijk nog een keer sneeuwen. Het lijkt er op dat Koning Winter en Vrouw Holle nog even geen afscheid kunnen nemen van Oostenrijk 😉

weersvoorspelling 6 mei
Weer komende dagen (bron: Bergfex.com)

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Après-ski hits die je direct terugbrengen naar de wintersport
Ook interessant
Yoga voor wintersporters: zo ontspan je na een dag op de piste