Het nieuwe jaar begint met veel sneeuw in Oostenrijk. Gisteren, op nieuwjaarsdag, was het op veel plaatsen mooi weer en scheen de zon. Maar vannacht is het begonnen te sneeuwen en stormen en op dit moment sneeuwt en waait het nog steeds heel hard. Er valt zo’n 5-10 cm per uur (!). Dat betekent dat je na een dag skiën je auto moet uitgraven. De sneeuw is overigens van superkwaliteit, heel fijn en zacht. Hieronder hebben we een aantal mooie livebeelden van deze sneeuwdump verzameld.

Ben jij nu ook op wintersport? En heb je leuke foto’s gemaakt die echt in dit artikel thuishoren? Stuur ze dan naar ons:

60 cm in het dal

Sinds zondag is er al een behoorlijk pak sneeuw gevallen. Wij hebben even in de tuin gemeten, daar ligt nu een kleine 60 cm sneeuw.

60cm

Genoeg sneeuw op de pistes

Het sneeuwt vandaag zo hard dat de pistes niet meer geprepareerd worden gedurende de dag. Perfecte omstandigheden om poeder te skiën. Vooral in de kleine skigebieden is het daardoor zelfs tijdens een wintersport in de kerstvakantie heerlijk rustig op de piste.

poederskien oostenrijk

Veel sneeuw en wind

Bij ons in Eben im Pongau sneeuwt en waait het stevig. Gelukkig gaan de liften gewoon en zijn de pistes allemaal open. Het is koud, maar heerlijk op de piste. Kijk maar naar de livebeelden die we vanmorgen maakten.

2,6 meter sneeuw verwacht

Komende dagen wordt er nog veel meer sneeuw verwacht. Dit is waarschijnlijk de grootste sneeuwstorm die deze winter naar Oostenrijk komt en de verwachte hoeveelheden sneeuw zijn enorm. In Kaprun wordt 260 cm sneeuw verwacht. Maar ook in de buurt van de Dachsteiner gletsjer, in Saalbach en in de skigebieden in Tirol wordt veel sneeuw verwacht. Kijk maar naar de sneeuwverwachting hieronder.

Sneeuwval 02 jan 2018
bron: wepowder.com

Hou dit weekend rekening met extra reistijd

De meeste sneeuw wordt aanstaande zaterdag verwacht. Op die dag zullen veel wintersporters van- of naar Oostenrijk reizen. Houd daarom rekening met extra reistijd. En zorg dat je sneeuwkettingen bovenop liggen. Want met alleen winterbanden wordt het moeilijk om de meer afgelegen skigebieden te bereiken. Daarnaast raden we aan om voor vertrek goed de route en huidige verkeerssituatie te raadplegen. Zorg ook voor voldoende eten en drinken onderweg.

auto in de sneeuw

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Sneeuw, wind en -10, dit dragen wij op de piste
Ook interessant
Bergen sneeuw (130 cm!) onderweg naar Oostenrijk