Sneeuw
Sneeuw bij de Schüttalm in Kleinarl.

Er komt maar geen einde aan de winter. De maand mei is de koudste in meer dan 20 jaar en ook een van de natste. Vandaag, 29 mei,  is het echt koud in Oostenrijk. Op veel plaatsen is het kouder dan 10 graden en regent het. In de hoger gelegen bergdorpen en op sommige Almen sneeuwt het zelf. Dat is zelfs voor Oostenrijkse begrippen uitzonderlijk.

Voor de liefhebbers van sneeuw hebben we hieronder een aantal livebeelden van de sneeuwval in Oostenrijk verzameld. Kijk en geniet (of bibber) met ons mee!

Wandelseizoen uitgesteld?

Normaliter is de maand Mei een ideale maand voor het maken van bergwandelingen. Het is dan rustig, nog niet zo warm en de uitzichten zijn echt geweldig. Wij trekken er dan ook graag op uit in Mei. Wandelschoenen aan en gaan! Dit jaar zijn we echter nog nauwelijks wezen bergwandelen. Niet alleen regende het vaak, veel wandelpaden zijn nog slecht begaanbaar door de record hoeveelheid sneeuw en omgevallen bomen. Boven op de berg ziet het er vandaag uit als op onderstaande foto. De start van ons wandelseizoen hebben we daarom nog even uitgesteld. Gelukkig wordt het na het weekend mooi weer.

Ook nog veel berghutten gesloten

Vanwege de sneeuw zijn niet alleen wandelroutes slecht begaanbaar. Ook sommige berghutten zijn nog niet zo goed bereikbaar. Onderstaande foto werd vanmorgen gemaakt bij de Schüttalm in Kleinarl / Flachauwinkl. Best een flinke laag sneeuw.

Winterbeelden uit Kleinarl
Foto: Facebookpagina: Schüttalm

Winters Obertauern

Obertauern is een van de meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk. Ieder jaar valt er een enorme hoeveelheid sneeuw in het dorp. Onderstaande video is vandaag gemaakt. Je ziet het: er ligt zeker 5-10 cm sneeuw. En het sneeuwt daar nog steeds.

Ondertussen in Australië…

Niet alleen in de Alpen is het koud en nat, ook aan de andere kant van de wereld heerst ‘Koning Winter‘. In Australië heerste de afgelopen dagen een sneeuwstorm. De afgelopen dagen viel er meer dan 60 cm sneeuw. Inmiddels is er zo veel sneeuw gevallen dat een paar skigebieden eerder dan gepland hun skiliften kunnen openen.

Komt na het weekend de zomer eindelijk?

De sneeuw die vandaag in Oostenrijk valt zal niet lang blijven liggen, vanaf zaterdag stijgt de temperatuur flink en kan het in de dalen alweer 25 graden worden. De dagen er na blijft het prima lenteweer met vooral veel zon. Zou dit het begin zijn van de voorspelde warme zomer?

Winterbeelden het sneeuwt in Oostenrijk

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Dit is de nieuwe ‘Flying Mozart’ gondel in Wagrain
Ook interessant
Vliegveld Salzburg voor 32 miljoen euro gerenoveerd