Na een jaar zonder wintersport zijn veel mensen op zoek naar de beste manier om het gemiste wintergeluk komend jaar dubbel en dwars in te halen. Denk jij er ook zo over? Dan is de skihuttentocht van Alpex misschien wel iets voor jou! Jaap en Frits, de oprichters van Alpex skitochten, leggen uit wat dat precies inhoudt.

Elke dag een ander skigebied

Tijdens de skihuttentocht ski of snowboard je door meerdere skigebieden en slaap je elke dag op een andere unieke locatie boven op de berg. Je trekt als het ware op ski’s door Oostenrijks’ mooiste skigebieden! De route volgt gewoon de pistes, je skiet niet off-piste! Kortom, een unieke wintersportervaring voor jou als liefhebber.

Overnachten in een skihut op de piste (Foto: Alpex skireizen)
Overnachten in een skihut op de piste (Foto: Alpex skireizen)

Elke dag het eerste spoor

Wat vindt iedere wintersportliefhebber het mooiste dat er is? Elke ochtend over de vers geprepareerde sneeuw skiën of snowboarden natuurlijk! En dat is precies één van de redenen om op skihuttentocht (ook wel skisafari genoemd) te gaan. Doordat je op unieke locaties in comfortabele hutten boven op de berg slaapt, kun je ‘s ochtends de eerste sporen in de sneeuw maken! Daarnaast trek je door meerdere gebieden, waarbij je de mooiste en gaafste plekjes van Salzburg en Tirol tegenkomt. Benieuwd welke dat zijn? Kijk dan eens naar de uitgebreide beschrijving van de skihuttentocht. Uiteraard is er ook meer dan ruimte genoeg om lekker te ontspannen tijdens een skihuttentocht. Het moet natuurlijk niet te zwaar worden 😉 !

Geschikt voor iedereen

Iedereen kan meedoen aan deze skihuttentocht! Gezinnen, koppels en soloreizigers. Iedereen is welkom, jong en oud, skiërs en snowboarders. Het is uiteraard wel van belang dat je in redelijke conditie bent en ervan houdt om veel meters te maken. Ook is het fijn als je een rode piste redelijk gemakkelijk naar beneden komt. Daarbij wordt het tempo altijd aan de wensen van de groep aangepast. Vaak ligt de groep qua snelheid redelijk op één lijn, dus dat is geen probleem. O ja, gelukkig zijn er tijdens de tocht genoeg momenten voor een extra stop of juist om een extra rondje te skiën!

Iedereen kan mee! (Foto: Alpex skireizen)
Iedereen kan mee! (Foto: Alpex skireizen)

Een heerlijk ontspannen avond

Aan het eind van de middag kom je aan in de volgende hut. Vanaf dat moment kan iedereen doen wat hij of zij wil. Vaak doe je samen nog een drankje en bespreek je onder het genot daarvan de hoogtepunten van de dag. Vervolgens eet je altijd gezamenlijk een heerlijk 3-gangen diner. Daarna kunnen er spelletjes gespeeld worden, nog een paar extra drankjes gedaan worden of misschien wil jij wel even naar buiten om de unieke rust ’s avonds in de bergen te ervaren!

Een heerlijke ontspannen avond (Foto: Alpex skireizen)
Een heerlijke ontspannen avond (Foto: Alpex skireizen)

Op wintersport, maar dan op een unieke manier

Dus, heb jij zin om de magie van de bergen, de zon op de besneeuwde toppen en de onmiskenbare frisse berglucht komende winter op een bijzondere manier te ervaren? Ben jij op zoek naar een uniek wintersport avontuur in de bergen? Alpex Skitochten biedt je een fantastische ervaring in de sneeuw. Wintersport op een compleet andere manier: uitdagend, verrassend en avontuurlijk.

Wil je nog meer weten of heb je nog vragen?

Zo’n skihuttentocht is natuurlijk een nieuw concept, het kan zijn dat je nog vragen hebt. Bijvoorbeeld, hoe doe je dat dan met de spullen, wat kost zoiets, wat is inbegrepen? Alle vragen omtrent deze unieke wintersport reis vind je op de site van Alpex Skitochten. Uiteraard kun je ook altijd contact opnemen met Jaap of Frits, zij beantwoorden eventuele vragen maar al te graag! Wil je alvast een sfeerimpressie hoe zo’n tocht eruitziet? Kijk dan op hun Instagram of Facebook pagina.

Een bijzondere ervaring (Foto: Alpex reizen)
Een bijzondere ervaring (Foto: Alpex reizen)

Ik ben allang overtuigd!

Al helemaal overtuigd? Ga dan snel naar de boekingspagina, kijk in welke week er nog plaatsen zijn en boek jouw fantastische sneeuwervaring op de site door het boekingsformulier in te vullen. De plaatsen gaan hard voor komend seizoen. Het is te merken dat iedereen de corona beu is en lekker op wintersport wil! Zet je beste skibril op komend seizoen en gaan! Auf geht’s!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Goedkoop vliegen naar Oostenrijk komende winter? Boek dan nu al je ticket
Ook interessant
Dit zijn dé 9 meeste kindvriendelijke skigebied in Oostenrijk