Deze zomer kan je in het Franse skigebied Val d’Isere  skiën en boarden op pistes die normaal alleen in de winter geopend zijn. Voor het eerst in de 82-jarige historie van het skigebied kan er in de zomer geskied worden op de pistes rondom de skilift ‘Les Marmottes’. Om daar te komen kunnen wintersporters gebruik maken van de ‘Funival’ skilift.

val d'isere

Extreme sneeuwval deze winter

Val d’Isere en het nabijgelegen Tignes horen tot de meest sneeuwzekere skigebieden van Europa. Maar de sneeuwval van deze winter was wel er extreem. Afgelopen winter viel er in Val d’Isere maar liefst 9 meter sneeuw. Op dit moment ligt er daardoor nog meer dan 1 meter sneeuw in het dorp. Op de hooggelegen pistes ligt zelfs nog bijna 2,5 meter sneeuw.

Noodzakelijk ‘kwaad’

De extreme sneeuwval  deze winter maak het niet alleen mogelijk om extra pistes te openen in juni. Het is ook een noodzakelijk kwaad. Door het openstellen van dit deel van het skigebied, hebben de sneeuwruimers extra tijd om de weg naar de gletsjer (en Col de l’Iseran) sneeuwvrij te maken. Deze weg, is de hoogstgelegen verharde weg in de Alpen en  wordt in de zomer veel bezocht door bergliefhebbers.

Data, tijden en prijzen

Wie in de meivakantie op wintersport wil, moet er snel bij zijn. Het skigebied van Val d’Isere is nog open tot dinsdag 1 mei. Daarna gaat het skigebied 33 dagen dicht. De pistes gaan dan weer open op 3 juni 2018.  De pistes zijn dan dagelijks geopend van 7:00 – 12:00 uur.

Naar verwachting zijn de pistes rondom ‘Les Marmottes’ twee weken open. De verwachting is dat ze vanwege het warme weer daarna gesloten worden. Wintersporters kunnen vanaf dat moment terecht op de gletsjer.

Een dagpas kost 28 euro. Wil je de hele zomer skiën of boarden op de gletsjer van Val d’Isere? Een seizoenspas kost voor volwassenen 330 euro.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Kitzbühel bouwt twee nieuwe liften
Ook interessant
Foto Friday #35 – ski kids