Klinken de woorden puur natuur, ontspanning en adembenemende uitzichten jou als muziek in de oren? Ben je op zoek naar een rustig, kindvriendelijk gebied met authentieke dorpjes waarbij je kunt skiën tot aan de voordeur? Dan móet je deze winter een bezoek brengen aan Aletsch Arena. Dit wintersportoord is een waar familieparadijs in een van de mooiste skigebieden van Zwitserland,  waar iedere vorm van wintersport mogelijk is!

Drie autovrije dorpen

Bij aankomst in het gebied parkeer je je auto in het dal, waarna je per gondel omhoog gaat naar een van de drie pittoreske dorpjes: Riederalp (1.925 meter), Bettmeralp (1.950 meter) en Fiescheralp (2.212 meter). Je leest het goed: de dorpen zijn allemaal volledig autovrij. Met de gondel (waar ook je bagage in kan) ben je al in 7 á 10 minuten boven. En dan kan de pret beginnen!

Riederalp, Bettmeralp en Fiescheralp, drie autovrije dorpen (Foto: Aletsch Arena)

UNESCO Werelderfgoed

Puur natuur, dat is het gevoel dat overheerst bij een verblijf in Aletsch Arena. Vanuit het gebied heb je zicht op bekende bergtoppen zoals Matterhorn, Jungfrau, Mönch, Aletschhorn zelfs tot de Mont Blanc, allemaal boven de 4000m hoog. Omdat je hierdoor vanuit alle dorpen een prachtig uitzicht hebt, is het gebied qua landschap een van de meest spectaculaire gebieden van Europa. Het is dan ook niet gek dat het gebied sinds 2001 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Ski in – ski out

Het is een luxe waar iedere wintersportliefhebber tijdens zijn wintersport naar verlangt: een verblijf aan de piste waarbij je ’s ochtends na je ontbijt met Gipfeli en Zopf zo de deur uitstapt, je ski’s aandoet en direct op de piste staat. Van deze ultieme luxe kun je in alle drie dorpen profiteren. Zelfs je boodschappen doe je op ski’s!

Alle accommodaties zijn ski in / ski out. (Foto: Aletsch Arena)

Uitgestrekt, afwisselend en kindvriendelijk

Aletsch Arena is een heel gevarieerd skigebied met in totaal 35 skiliften. Je hebt 104 kilometer goed geprepareerde pistes tot je beschikking. Hiervan is 42 kilometer blauw, 50 kilometer rood en 12 zwart. Ook vind je er zo’n 15 kilometer aan freeride- en skiroutes. Goed om te weten: echt druk is het nooit. Er zijn moderne liften waardoor wachttijden nauwelijks voorkomen en daarnaast komen er weinig dagjesmensen. Het skigebied is uitgestrekt genoeg voor voldoende afwisseling en is daarmee perfect voor een wintersport met het hele gezin. Met veelal blauwe en rode pistes is het gebied ook zeer kindvriendelijk.

Een skigebied met reusachtige gletsjer

Het skigebied ligt op een hoogte van 1.845 tot 2.869 meter, naast de reusachtige Aletsch-gletsjer. Deze gletsjer, de grootste ijsstroom van de Alpen (maar liefst 20 kilometer!), is vanuit de drie dorpen goed te zien. Ook vanaf de drie bergstations Moosfluh (2.333 meter), Bettmerhorn (2.647 meter) en Eggishorn (2.869 meter) ervaar je een onvergetelijk uitzicht over de gletsjer. Tip: Op het nieuwe panorama-wandelpad vanaf het bergstation Moosfluh naar het bergstation Riederfurka heb je de mogelijkheid om ook zonder ski’s van het uitzicht te genieten. Aan de wandel dus!

De indrukwekkende Aletsch gletsjer (Foto: Aletsch Arena)

Zeker sneeuwzeker!

Door de hoge ligging is het skigebied uitermate sneeuwzeker. Omdat het gebied op een meteorologisch grensgebied ligt, kennen de gebieden in deze regio onderling vaak grote verschillen in sneeuwval. De Aletsch Arena moet het daarbij vooral van de sneeuw uit het westen hebben. Omdat dat ook de overheersende windrichting is, zit je hier eigenlijk altijd in een witte wereld. Aan sneeuw dus geen gebrek!

Veel meer dan skiën alleen

Wie denkt dat skiën het enige is dat je in dit gebied kunt doen heeft het mis: aan werkelijk alle vormen van wintersport kun je hier plezier beleven. Aletsch Arena staat bekend om zijn prachtige wandel- en sneeuwschoenwandelroutes. Ben je op zoek naar uitgestrekte winterwandelpaden, sneeuwschoentrails en langlaufloipen? Dan moet je hier zijn! Met het gezin een avondje nachtskiën, snowtuben of rodelen? Ook dat is hier mogelijk!

Meer dan skiën alleen. (Foto: Aletsch Arena)

Officiële familiebestemming

De dorpen Riederalp, Bettmeralp en Fiesch horen bij een selectie van officieel erkende familiebestemmingen in Zwitserland. En dat merk je aan alles. Zo is het skigebied de thuishaven van maar liefst vijf skischolen. Skischolen die stuk voor stuk over ervaren skileren beschikken die kinderen het skiën spelenderwijs bijbrengen. Daarnaast zijn er vier kinderparken waar de kleintjes op een leuke en veilige manier skiles kunnen krijgen.

Aletsch Arena is een ultieme familiebestemming (Foto: Aletsch Arena)

Scherpe prijzen met de dynamische skipas

Door je vakantie in de Aletsch Arena goed te plannen kun je veel besparen. Zo is niet alleen je verblijf goedkoper in januari en vanaf midden maart, maar heeft het gebied ook nog een dynamische skipas! De prijs van de pas wordt namelijk bepaald door het tijdstip van boeken, de manier van boeken en het seizoen. Dat betekent dat je een stuk minder kwijt bent wanneer je je skipassen tijdig, online en/of buiten het seizoen aanschaft. Dit geldt niet alleen voor de meerdaagse skipas, maar ook voor de 4-uurskaart en dagskipas.

Nog meer voordeel met ‘Ski for free’

Extra leuk: tot je 20e verjaardag kun je het hele winterseizoen profiteren van het aanbod ‘Ski for free’. Dit betekent dat kinderen en jongeren elke zaterdag gratis skiën. Dus koop voor je kinderen direkt een 8-daagse skipas vanaf de aankomst: zo skiën ze ook op de aanreis-zaterdag en afreisdag gratis, dus 8 dagen voor de prijs van 6!

Scherpe prijzen met de dynamische skipas (Foto: Aletsch Arena)

Meer weten?

Wil je meer informatie over een wintersport in dit geweldige gebied? Of wil je direct op zoek naar een leuke accommodatie? Kijk dan op de officiële website van de Aletsch Arena. Daar vind je nog veel meer informatie over deze fantastische familiebestemming.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Beleef de perfecte combi van wintersport en cultuur in het veelzijdige Graz
Ook interessant
8x slim besparen op wintersport zonder in te leveren op comfort