Goed nieuws voor alle wintersporters die komende winter naar skigebied ‘Drei Zinnen Dolomiten’ gaan. De oude 82-persoonsgondel ‘Sexten Helm’ wordt vervangen door een moderne 10-persoonsgondel. De nieuwe ‘Helmjet’ wordt een stuk comfortabeler. Bovendien wordt de capaciteit verhoogd van 800 naar 2.400 personen per uur. Hierdoor behoren wachtrijen bij de lift tot het verleden.

Het prachtige skigebied Drei Zinnen (Foto: Drei Zinnen Dolomiten Kottersteger)

Over de Helmjet Sexten

De 41 jaar oude Sexten Helm was jarenlang de enige lift die vanuit het wintersportdorp Sexten vertrok. Hierdoor stonden er ’s morgens regelmatig flinke wachtrijen. Met de komst van de nieuwe lift behoren wachtrijen tot het verleden. Volgens de lifteigenaren maakt de nieuwe gondel het skigebied compleet. Ook zijn er nog altijd plannen om het skigebied verder uit te breiden. Onder meer een verbinding met het Oostenrijkse Sillian (in Oost Tirol) staat hoog op de verlanglijst.

Details Helmjet Sexten

Voor de liefhebbers hebben we hieronder de details van de nieuwe Helmjet skilift in Sexten op een rij gezet:

Liftsysteem: 10-persoons gondel.
Gereed: december 2020.
Capaciteit: 2.400 personen / uur.
Snelheid: 6 meter/ seconde.
Duur: 6 minuten en 40 seconden.
Hoogteverschil: 729 meter.
Lengte: 2.205 meter.
Investering: onbekend.

 

Drei Zinnen: ‘nieuw’ skigebied in de Dolomieten

Skigebied Drei Zinnen Dolimiten is een bijzonder skigebied in Zuid Tirol, op de grens van Italië en Oostenrijk. Het kleine, rustige skigebied is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Zes jaar geleden was het een klein skigebied met slechts 50 kilometer piste, verdeeld over twee bergen.

De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd. Er zijn nieuwe liften gebouwd, pistes aangelegd en berghutten herrezen.  Inmiddels verbindt het skigebied vijf bergtoppen met elkaar en telt het 115 kilometer piste. Allemaal rondom de kenmerkende ‘Drei Zinnen’, misschien wel de meest gefotografeerde bergtoppen van de Dolomieten. Daarnaast heeft skigebied Drei Zinnen Dolimiten behoorlijk wat sneeuwkanonnen gekocht. Zelfs zo veel dat het hele skigebied binnen 48 uur besneeuwd kan worden. Dat maakt het skigebied ook nog eens heel sneeuwzeker.

Naast skiën en boarden is er in het skigebied nog veel meer te beleven. Zo is het een prachtige omgeving om te gaan winterwandelen of sneeuwschoenwandelen. Er zijn meer dan 34 verschillende routes uitgezet. De ene ziet er nog mooier uit dan de andere.

Drei Zinnen
De kenmerkende Drei Zinnen. (Foto: IDM Südtirol Klaus Huber)

Ben jij wel eens naar Zuid Tirol op wintersport geweest?

De meeste Nederlanders gaan op wintersport naar Oostenrijk. Maar wist je dat Zuid Tirol een hele aangename wintersport bestemming is? Het is misschien net iets verder rijden, maar die extra kilometers zijn zeker de moeite waard! In dit deel van de Alpen schijnt de zon vaker, is het eten uitmuntend en smaakt de espresso en pizza net zo als in de rest van Italië.

Omdat het ook nog eens een stuk rustiger is in de Italiaanse skigebieden en de prijzen een stuk lager liggen, is Zuid Tirol een hele aantrekkelijke wintersport bestemming. Zowel voor families met kinderen, als voor stellen en vriendengroepen. Bekende skigebieden in Zuid Tirol zijn naast ‘Drei Zinnen’ onder meer skigebied Sulden, Val Senales en Val Gardena.

Restaurant in Drei Zinnen
Een van de vele restaurants in het skigebied. (Foto: Michele Colman)

Meer informatie of boeken?

Je kunt een wintersport naar Zuid Tirol bij de Nederlandse reisorganisatie boeken. We zagen al een aantal mooie wintersport aanbiedingen voorbij komen. Hieronder staan onze drie favorieten:

  • Sunweb biedt appartementen in Val di Fassa aan vanaf 209 euro (inclusief skipas).
  • Via Bizztravel.nl kan je kiezen uit 72 compleet verzorgde wintersportreizen inclusief skipas voor 230 euro per persoon.
  • Bij TUI.nl kan je al een wintersport naar Zuid Tirol boeken vanaf 432 euro per persoon.

En natuurlijk kan je ook altijd even kijken de officiële website van Zuid Tirol. Zij bieden heel veel accommodaties in Zuid Tirol aan, die je direct kunt boeken.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
LIVE: winterse beelden uit de skigebieden
Ook interessant
De mooiste appartementen in Val Thorens voor jouw wintersport – Top 5