Ben jij op zoek naar een leuk skigebied dat perfect is voor kinderen én beginnende skiërs? Dan moet je deze winter naar het Stubaital. Het gebied is weliswaar iets minder bekend onder Nederlanders, maar is meer dan de moeite waard en heeft deze winter bovendien veel te bieden. Zo is er een gloednieuwe skilift, een nieuwe skipas én kun je er skiën op de Stubaier Gletscher, die dit jaar zijn 50e verjaardag viert. Daarnaast is er nog veel meer te doen dan alleen skiën. Nieuwsgierig geworden? In dit artikel vertellen we alles wat je deze winter moet weten over het Stubaital.

50 jaar stubaier gletsjer
50 Jaar Stubaier Gletsjer. Foto: © Andre Schönherr.

Vier skigebieden voor maximaal wintersportplezier

Familievriendelijkheid, veelzijdigheid en sneeuwzekerheid, dat zijn de kenmerken van een wintersport in het Stubaital. In Oostenrijks grootste gletsjerskigebied kun je hier al vroegtijdig genieten van de sneeuw. Het gebied bestaat uit vier skigebieden: Stubaier Gletsjer, Schlick 2000, Elferbahnen en Serlesbahnen.

De Stubaier Gletscher viert dit deze winter haar 50e verjaardag! Het skigebied is niet alleen de grootste van die vier, maar ook het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. Hier liggen 35 gevarieerde afdalingen die worden ontsloten door een modern liftsysteem van 26 liften. Dankzij de gletsjer is sneeuwzekerheid gegarandeerd en kan hier doorgaans van oktober tot mei geskied worden.

Stubaital 1
BIG Family. Foto: © Andre Schönherr.

Nieuw in Stubai: de Galtbergbahn in Schlick 2000

Afgelopen zomer is er in het Stubaital hard gewerkt aan de verbetering van skigebied Schlick 2000. Hier is – na 62 jaar trouwe dienst – de oude Galtalm sleeplift gesloopt en vervangen door de nieuwe Galterbergbahn, een moderne 10-persoonsgondel. De nieuwe lift is niet alleen sneller en comfortabeler, maar ook een stuk langer dan de oude sleeplift. Het bergstation ligt nu namelijk veel hoger. Omdat zowel de nieuwe lift als de pistes ingericht zijn voor kinderen (en beginners), is het skigebied nog familievriendelijker dan het al was. De nieuwe gondel maakt het bovendien makkelijker voor kinderen om naar de Bärentälern te gaan, waar ze kunnen skiën op brede en vlakke pistes. Ook wordt het piste-aanbod voor kinderen, skischolen en beginners uitgebreid in dit deel van het skigebied.

Schlick 2000 nieuwe skilift familievriendelijk
Schlick 2000 nog familievriendelijker dankzij nieuw skilift. Foto: © Schlick 2000 | Andre Schönherr.

De nieuwe Stubai-skipas: toegang tot vier skigebieden

Voor een verblijf in het Stubaital van vier dagen of langer heeft het skigebied een gloednieuwe skipas ontwikkeld: de Stubai-skipas. In welk gebied je de pas koopt maakt niet uit, met deze pas heb je van december tot Pasen toegang tot alle vier skigebieden. En dat betekent veel afwisseling tijdens het skiën! De Stubai-skipas is gemakkelijk vanuit huis online verkrijgbaar en garandeert elke dag 100 procent skiplezier. Goed om te weten: kinderen onder de tien jaar skiën gratis onder begeleiding van een betalende ouder.

Toegang tot vier skigebieden met de Stubai skipas
Toegang tot vier skigebieden met één skipas. Foto: © Andre Schönherr.

Stubaital: meer dan alleen skiën

In het Stubaital is veel meer mogelijk dan alleen skiën en snowboarden. Zo zijn er maar liefst elf rodelbanen! Het Stubaital is zelfs de grootste rodelregio in Tirol, met een totale lengte van 41 kilometer aan rodelbanen. Naast rodelen kun je in het Stubaital ook schaatsen en ijsklimmen. Wil je iets rustiger aan doen? Het gebied heeft veel mogelijkheden voor winterwandelen en/of sneeuwschoenwandelen. Dé manier om te genieten van de witte wereld en de prachtige uitzichten.

Stubai grootste rodelgebied van Europa
Heel veel rodelplezier. Foto: TVB Stubai | Andre Schoenherr.

Goed bereikbaar met de auto én het vliegtuig

Het Stubaital is slechts 975 kilometer rijden vanaf Utrecht en is daarmee ook goed bereikbaar. Ga je liever met het vliegtuig? Vanaf Innsbruck ben je in ca. 20 minuten in het dal. Door de uitstekende vervoersverbindingen is reizen met de trein een ideaal alternatief. Eenmaal op het centraal station van Innsbruck kun je gemakkelijk rechtstreeks naar je accommodatie worden gebracht met de hoteltransfer, of met de bus of tram verder reizen naar het Stubaital.

Meer weten?

Je ziet het: het Stubaital is in alle opzichten een heerlijk skigebied met alle winterse mogelijkheden die je tijdens je skivakantie tot je beschikking wilt hebben. Een klein, knus gebied met makkelijke pistes waardoor het gebied ideaal is voor kinderen en beginners. Wil je meer weten over het Stubaital? Ga voor meer informatie naar de officiële website.

Hoofdfoto: © Andre Schönherr.

Eerder verschenen
10 toffe vakantieparken in Oostenrijk voor wintersporters
Ook interessant
Wanten: dít is de top 10 beste skiwanten van 2023-2024