Goed nieuws voor wintersporters die graag naar Maria Alm (Ski Amadé) gaan. Gisteren is bekend geworden dat er geen wettelijke bezwaren meer zijn om het skigebied te gaan moderniseren. Aberg-Hinterthal Bergbahnen wil de bestaande Natrunbahn gaan vervangen door een 10 persoons kabinelift. Bovendien wil het een nieuwe lift gaan bouwen, de ‘Sonnbergbahn’. Naast de nieuwe liften zullen er ook een tweetal nieuwe pistes worden aangelegd. Bovendien wordt een bestaand skipad verbreed, waardoor het pad wordt ontlast. In totaal wordt er 8,4 hectare aan het skigebied toegevoegd.

De modernisering van het skigebied Natrun gaat ongeveer 27 miljoen euro kosten. Wanneer de werkzaamheden beginnen is nog niet bekend.

Ook is nog niet bekend of de bergbahnen al afspraken hebben gemaakt met de landeigenaren over de grond die nodig is om het skigebied te moderniseren. Wij houden je natuurlijk op de hoogte van de verdere ontwikkelingen in dit skigebied en al het andere nieuws over wintersport in Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Italië.

Maria Alm

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review kinderzonnebril Reach van Julbo
Ook interessant
Nieuwe skilift in skigebied Wildkogel-Arena