Er wordt op dit moment in het Oostenrijkse skigebied Wildkogel-Arena hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe 10-persoons gondellift. De lift, die komende winter in gebruik genomen zal worden zal de naam de “Ganzeralpe” krijgen. De lift zal beginnen bij de Ganzer-Grundalpe en het bergstation komt bovenop de Pfeifferköpfl. De lift heeft een lengte van 1.510 meter en zal een hoogteverschil van ruim 400 meter overbruggen. De “Ganzeralpe” heeft straks 50 gondels, waarbij in elke cabine 10 mensen kunnen. De lift heeft daarmee een capaciteit van 2.870 personen per uur. Het skigebied gaat er van uit dat wachttijden bij de bestaande “Pfeifferköpfl”-lift vanaf komende winter als sneeuw voor de zon verdwijnen.

De afbeelding hieronder geeft een goede indruk van de nieuwe lift en de nieuwe afdalingen.

Yes! Nieuwe afdalingen

Met de nieuwe skilift, ontstaan er ook nieuwe afdalingen. Het skigebied Wildkogel Arena krijgt er 2,5 kilometer aan nieuwe pistes bij. Die natuurlijk kunstmatig besneeuwd kunnen worden. Met deze nieuwe afdalingen heeft het skigebied straks de beschikking over 64 kilometer aan afdalingen.

Ook freeriders hebben veel baat bij de bouw van deze lift. Er wordt namelijk een freeride gebied van maar liefst 15 hectare ontsloten.

Voor de liefhebbers: alle details op een rij

Liftsysteem: Leitner 10er-Kabinenbahn, koppelbaar
Gereed: Winterseizoen 2017/18
Capaciteit: 2.870 Personen / uur
Snelheid: 6 Meter/ seconde
Duur: 4 Minuten 12 Seconde
Hoogte dalstation: 1.725 meter boven zeeniveau
Hoogte bergstation: 2.128 meter boven zeeniveau
Hoogteverschil: 403 meter
Lengte: 1.510 meter
Aantal Cabines: 50 stuks. “10er-Kabinen Sigma Diamond”
Investering: 12,7 Miljoen Euro

Over het skigebied Wildkogel Arena

Wildkogel Arena is een klein, maar aangenaam skigebied op de grens van het Zillertal en de Kitzbuheler alpen. Het skigebied verbindt de dorpjes Bramberg en Neukirchen. In beide dorpjes is een dalafdaling beschikbaar. Het skigebied is ideaal voor een wintersport met kinderen. Het is afwisselend, maar toch overzichtelijk. Eén van de hoogtepunten van een bezoek aan Bramberg is de rodelbaan. Je kan hier rodelen op de langste rodelbaan ter wereld. De baan is ’s avonds verlicht en is maar liefst 14 kilometer lang.

In Neukirchen moet je de dalafdaling (afdaling nummer 1) een keer geskied. Het is een rode piste, maar zeker ’s morgens prima te doen voor redelijk ervaren skiërs en snowboarders. Het dragen van een goede skihelm is in dit skigebied overigens niet verplicht (maar wel aan te raden).

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Groen licht voor nieuwe skilift in Maria Alm
Ook interessant
Wintersport in Ischgl – tips & info