Dat Obertauern het meest sneeuwzekere skigebied van Oostenrijk is, mag ondertussen geen geheim meer zijn. Met een sneeuwrijke opening van het skigebied op 20 november en een skiseizoen van 6 maanden is Obertauern het Mekka voor wintersporters in Oostenrijk.

Maar wat minder bekend is, is dat Obertauern ook een zeer kindvriendelijk skigebied is. Er zijn diverse kinderpistes en funparks verdeeld over het skigebied, speciale rijen bij de lift en wat dacht je van een iglo om op te warmen als het echt koud is?

Iglo in Obertauern.
Wat is nou leuker dan even pauzeren in een heuse iglo?

Nieuw in Obertauern: Bobby Land

Deze winter wordt aan het uitgebreide aanbod voor families in Obertauern het vernieuwde Bobby Land toegevoegd. Een sneeuwspeelplaats waar kinderen spelenderwijs kennismaken met sneeuw, skiën of snowboarden. Bobby land bestaat uit drie delen:

 • Bobby’s Monsterpark: hier zijn speciale kinderpistes, een hobbelpiste, en een overdekte lopende band (zodat kinderen ook bij slecht weer kunnen leren skiën of boarden)
 • Een slalom: Bobby’s slalom, waar de tijd wordt gemeten op een heuse slalom piste.
 • ‘Bobby’s Geisterbahn’: een heus spookhuis op de piste.

Op 15 december 2019 wordt het nieuwe Bobby Land feestelijk geopend. Wil je bij de opening aanwezig zijn? Dan moet je zeker gebruik maken van deze monsterlijke aanbieding.

De spookpiste in Obertauern.
De spookpiste in Obertauern.

Ski mee met Bobby

Bobby Land in Obertauern is de nieuwste attractie van Bobby, de mascotte van Obertauern. Bobby zelf is echter niet nieuw. Dit jaar viert hij zijn vijftiende verjaardag. En het is niet alleen leuk voor de allerkleinsten. Speciaal voor kinderen die al behoorlijk kunnen skiën is er een hele leuke skironde aangelegd. Deze gaat onder meer langs een skicross, funpark en natuurlijk alle andere speciale kinderpistes.

De Bobby skironde is zo aangelegd dat kinderen deze zelfs zonder ouders of skileraar kunnen afleggen.

Kindvriendelijke skironde Obertauern
De Bobby skironde is favoriet bij onze kinderen.

Monsterlijke familie aanbiedingen in Obertauern

Obertauern biedt families de mogelijkheid om kinderen tegen een zeer aantrekkelijk tarief te leren skiën of boarden tijdens de Bobby weken. Onder de naam ´Bobby´s Schneeabenteuer Wochen‘, kunnen kinderen een week lang wintersporten voor een all inclusive prijs vanaf €225,-!

Deze prijs is inclusief:

 • Skiles of snowboardles.
 • Verblijf in één van de partnershotels.
 • Skimateriaal of snowboardmateriaal.
 • Liftkaart.
 • Transfer van en naar vliegveld Salzburg (indien gewenst).

Om gebruik te maken van deze speciale familie aanbiedingen, moet je je bezoek aan Obertauern wel tijdens de speciale Bobby weken plannen. Deze weken zijn overigens zeer gunstig gekozen, de eerste week is zelfs al voor de kerstvakantie!

Boek nu vast  aanbiedingen tijdens onderstaande data

De mogelijke data voor het boeken van deze aanbieding zijn:

 • vanaf zaterdag 14 december tot zaterdag 21 december 2019.
 • tussen zaterdag 11 januari tot en zaterdag 1 februari 2020.
 • vanaf zaterdag 11 april tot en met zaterdag 18 april 2020.

De bijhorende skilessen beginnen altijd op zondag of maandag. Kijk op de website van Obertauern voor actuele informatie, deelnemende hotels en boekingsmogelijkheden.

Zien wij jou in Obertauern deze winter?

Speciale ingang bij de skilift in kindvriendelijk Obertauern
Speciale rijen voor de kleinste wintersporters.

Enthousiast geworden?

Wil je ook met je familie naar Obertauern? Of wil je meer weten over dit leuke skigebied? We schreven eerder een uitgebreid artikel over wintersport in Obertauern met alle informatie, onze ervaringen en leuke tips. En natuurlijk kan je ook op de website van Obertauern terecht.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Raar maar waar: het is bijna 20 graden en Kitzbühel opent het skigebied
Ook interessant
Review Julbo Luna skibril voor dames (met een smal gezicht)