Door de Corona-beperkingen in de diverse skigebieden en de oproep van premier Rutte om tot medio maart 2021 niet naar het buitenland te reizen, viel voor veel wintersporters een vakantie in het water.
Gelukkig zijn er nog genoeg mogelijkheden voor een wintersport in maart of april, maar tot die tijd moeten we thuis blijven en afwachten. Met een goed boek kun je de tijd op een leuke manier door komen. Onlangs kregen wij een nieuw spannend en eigentijds e-book getiteld “Off-piste” aangeboden.
Hier lees je de review. Via een winactie mogen we er tevens drie weggeven!

Lekker lezen in de bus naar Frankrijk.
Off-piste is alleen digitaal verkrijgbaar

Groepsdynamiek

De korte thriller “Off-piste” van debutant Jeroen Zuydt gaat over de belevenissen van een vriendengroep tijdens hun jaarlijkse gezamenlijke skivakantie. In een sneltreinvaart worden de diverse personages uit de vriendengroep geïntroduceerd. Snel daarna gaat de groep op weg, via de Achenpass naar het Zillertal. Daar aangekomen wordt er geskied, lekker gegeten en gedronken en gedanst en gesjanst bij de après-ski. De groepsdynamiek is treffend beschreven en zal voor iedereen die wel eens met een groep op vakantie is geweest, een feest der herkenning zijn.

Harakiri

Tijdens de vakantie blijkt één van de leden van de groep een dubbele agenda te hebben. Daar zijn meerdere anderen uit de groep de dupe van, zonder het van elkaar te weten. Gelukkig is daarnaast ook nog ruimte voor humor en romantiek. De climax van het verhaal speelt zich af op de Harakiri-piste op de Penken berg in Mayrhofen, de meest steile skihelling van Oostenrijk. Deze helling is ook te zien op de coverpagina van het e-book.

Website

Kortom, zoek je een vlot leesbaar, hedendaags boek om je enkele uren op skivakantie in Oostenrijk, in de sneeuw en bij de après-ski te voelen, dan is “Off-piste” een aanrader. De multimediale website met muziek en locaties uit het boek, helpt daar zeker aan mee. Het e-book is te koop voor de  bescheiden prijs van 1,99 Euro bij bol.com en in de Kobo e-reader store.

poederskien oostenrijk
Wintersporters opgelet: je kunt het boek nu winnen.

Win ‘Off-piste van Jeroen Zuydt

Wij mogen, in overleg met de auteur, drie exemplaren weggeven via een winactie. Wil je kans maken op dit wintersportboek? Beantwoord dan deze vraag: “Waar ging de groep uit het boek stappen voor de après-ski?”. Je kan je antwoord mailen naar jeroen.zuidt@gmail.com om kans te maken op het boek. Doe dit wel voor 31 januari, want dan sluit deze winactie.

Over schrijver Jeroen Zuydt

Off-piste (en dit artikel) zijn geschreven door Jeroen Zuyd. Schrijven is een rode draad in het leven van Jeroen Zuydt (1967). Op de lagere school al keken zijn leerkrachten iedere week uit naar zijn opstellen, waarin fantasie, verrassende invals­hoeken en onverwachte wendingen in het verhaal hand in hand samen gingen. Tijdens en na zijn studietijd was Jeroen journalistiek zeer actief voor o.a. het universitair Weekblad Delta en voor de bladen van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging. Zijn militaire dienst vervulde hij als persvoorlichter. In zijn latere functies viel hij op door zijn scherpe en goed leesbare beleidsteksten, rapporten, jaarverslagen, nieuwsbrieven en adviezen. Jeroen Zuydt is een pseudoniem met een knipoog naar de kinderboeken over de tweeling “Saskia en Jeroen” van Jaap ter Haar en een eerbetoon aan Saskia Noort als inspirerend voorbeeld.

8 Commentaren

 • Angela Cozijnsen,

  kaltenbach in Oostenrijk

 • Anneliese de Waal,

  kaltenbach

  • Silvia van Elzelingen,

   Kaltenbach in Oostenrijk.

 • Anja jager,

  De Postalm – Kaltenbach Oostenrijk

 • jhon dovens,

  kaltenbach, De Postalm

 • Ingrid Veltkamp,

  De Postalm, Kaltenbacht, Oostenrijk

 • Herman Geers,

  De Postalm – Kaltenbach Oostenrijk

 • Maud Schuitema,

  De Postalm – Kaltenbach Oostenrijk

 • Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Eerder verschenen
  De beste skisokken voor iedere type wintersporter
  Ook interessant
  De beste skihelm met vizier – test 2021