Zuid-Tirol is een waar wintersport paradijs voor families. In de Italiaanse Alpen schijnt bijna altijd de zon, smaakt het eten buitengewoon goed en is het ook nog eens heerlijk rustig. Staat culinair genieten hoog op jouw lijstje? En houd jij van goed geprepareerde pistes, zonnig weer en een ontspannen sfeer? Dan is een familie wintersport naar Zuid-Tirol echt een aanrader! Ter inspiratie hebben we in dit artikel drie kleine, maar super kindvriendelijke skigebieden in Zuid-Tirol geselecteerd.

Seiser alm: kindvriendelijk skigebied Zuid Tirol
Zuid-Tirol is super kindvriendelijk (Foto: IDM Süd Tirol | Helmuth Rier)

Drei Zinnen Dolimieten: ideaal om te leren skiën

Skigebied Drei Zinnen Dolimieten is een prachtig skigebied op de grens van Italië en Oostenrijk. Heel klein is dit skigebied niet meer, het skigebied is de afgelopen jaren namelijk enorm gegroeid. Zes jaar geleden beschikte het kleine skigebied over slechts 50 kilometer piste, verdeeld over twee bergen. Inmiddels verbindt het skigebied vijf bergtoppen met elkaar en telt het 115 kilometer piste. Allemaal rondom de kenmerkende ‘Drei Zinnen’, misschien wel de meest gefotografeerde bergtoppen van de Dolomieten.

Zuid Tirol - kindvriendelijk skigebied
Ideaal om te leren skiën. (Foto: 3 Zinnen Dolomites | Kottersteiger)

In het skigebied zijn drie dorpen: Sexten, Toblach en Innichen, waarvan de laatste het meest geschikt is voor kleine kinderen. De oefenpiste ligt hier namelijk vrijwel de hele dag in de zon. Daarnaast zijn er verschillende fun slopes in het skigebied te vinden.  Naast skiën en boarden is er in het skigebied nog veel meer te beleven. Zo is het een prachtige omgeving om te gaan winterwandelen of sneeuwschoenwandelen. Er zijn meer dan 34 verschillende routes uitgezet.

Kijk voor meer informatie over wintersport in skigebied Drei Zinnen op de officiële website van Zuid-Tirol.

Een perfecte plek om te leren skiën. (Foto: 3 Zinnen Dolomites | Kottsersteger)

Seiser Alm: eenvoudige pistes voor het hele gezin

Seiser Alm is hét ideale skigebied voor kinderen die al kunnen skiën. De pistes zijn breed, eenvoudig en super goed geprepareerd. Hierdoor is het een ideale plek om zelf met de kinderen op verkenning te gaan. Seiser Alm heeft 63 pistekilometers, waarvan er 60 blauw of rood gemarkeerd zijn. En krijg je honger onderweg? In de kleine, romantische berghutten wordt heerlijk, typisch Italiaans eten geserveerd. Voor ouders is er trouwens ook genoeg te genieten. Alleen het fantastische uitzicht is de reis al waard!

De Seiseralm is super kindvriendelijk skigebied in Italië
De Seiser Alm is super kindvriendelijk (Foto: IDM Süd Tirol | Alex Filz)

Een wintersport op de Seiser Alm is een sportieve uitdaging voor het hele gezin! En ben je uitgekeken op de piste? Dan zijn er nog talloze andere mogelijkheden. Een ritje met de paardenslee bijvoorbeeld. Of een middag met de hele familie rodelen op een van de 10 rodelbanen die het skigebied telt.

Kijk voor meer informatie over wintersport in Seiser Alm op de officiële website van Zuid-Tirol.

Perfect om zelf met kinderen te skiën. (Foto IDM Süd Tirol | Helmuth Rier)

Skigebied Sulden: sneeuwzeker en overzichtelijk

Frisse berglucht, adembenemende bergpanorama’s, traditionele berghutten en uitmuntende lokale specialiteiten. In Sulden geniet je met al je zintuigen. Laat je volledig onderdompelen in de wereld van de bekende bergbeklimmer Reinhold Messner en geniet van traditionele Italiaanse gerechten als knödel, pizza en pasta.

Het skigebied van Sulden is klein, overzichtelijk en heel sneeuwzeker. Kilometervreters skiën er in een paar dagen doorheen. Juist die kleinschaligheid zorgt er voor dat het er zelden druk is en daardoor is het een ideale bestemming voor families. Al in september wordt hier het wintersportseizoen geopend. En het seizoen gaat tot begin mei door. Niet te missen voor families is het ‘Wildpark’. Een leuke skiroute die  bovenaan de Neue Rosimbahn begint. Het funpark bovenaan de Madritschbahn is echt een uitdaging voor kinderen die al goed kunnen skiën. Kunnen ze dat nog niet? Geen probleem! Sulden heeft een uitstekende skischool.

Kijk voor meer informatie over wintersport in Sulden op de officiële website van Zuid-Tirol.

Skigebied Sulden (Foto: IDM Süd Tirol | Benjamin Pfitscher )

Ben jij wel eens naar Zuid-Tirol op wintersport geweest?

Wist je dat Zuid-Tirol een hele aangename wintersport bestemming voor families is? Het is misschien net iets verder rijden, maar die extra kilometers zijn zeker de moeite waard! In dit deel van de Alpen schijnt de zon vaker, is het eten uitmuntend en smaakt de espresso en pizza net zo als in de rest van Italië.

Omdat het ook nog eens een stuk rustiger is in de Italiaanse skigebieden en de prijzen een stuk lager liggen, is Zuid-Tirol een hele aantrekkelijke wintersport bestemming. Zowel voor families met kinderen, als voor stellen en vriendengroepen. Bekende skigebieden in Zuid-Tirol zijn naast ‘Drei Zinnen’ onder meer skigebied Sulden, Val Senales en Val Gardena. Wil je meer informatie over een wintersport in Zuid-Tirol? Of wil je direct op zoek naar een leuke accommodatie? Kijk dan op de officiële website van Zuid Tirol.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: CP Cuma skihelm met vizier getest
Ook interessant
Reisverslag: oneindig veel wintersport in Stubai