banner

De dagen tussen Sinterklaas en kerst zijn doorgaans niet bepaald ontspannen. Er moeten kerstmenu’s samengesteld worden, cadeaus ingekocht worden en de laatste dingetjes op het werk moeten nog ‘even afgerond’ worden. Om nog maar te zwijgen van de uitwerking die deze dagen op de kinderen heeft.

Maar er is een manier om deze dagen voor kerst maximaal te genieten. In volledige ontspanning. Met het hele gezin. De Tauernadvent in Obertauern biedt een prachtige kerstmarkt gecombineerd met een sneeuwzekere wintersport.

Op deze manier ga je heerlijk ontspannen de kerstdagen tegemoet.

Sneeuw genoeg in december

Over de sneeuw hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken. Obertauern is extreem sneeuwzeker. Dankzij de hoge en sneeuwzekere ligging van Obertauern begint het wintersportseizoen al in november en eindigt het pas in mei. Hierdoor kan je ruim voor de kerst al fantastisch skiën en boarden in Obertauern. Dit jaar openen de pistes in Obertauern op 21 november 2019.

Obertauern in december - sneeuw genoeg
In december ligt er sneeuw genoeg in Obertauern.

Bijzondere kerstmarkt

Vanaf 29 november tot en met 22 december vind ieder weekend (op vrijdag, zaterdag en zondag) de kerstmarkt in Obertauern plaats. Op 1.740 meter hoogte word je betoverd door een winterse wereld van muziek, sprookjes en regionale producten. En de lokale specialiteiten (en glühwein) zijn onweerstaanbaar.

Kerstmarkt obertauern
De kerstmarkt in Obertauern (copyright Tourismusverband Obertauern)

Een extra bijzonder weekend, is het weekend van 7 december. Op 7 december vindt namelijk de befaamde Krampusparty plaats in Obertauern. De Krampus is de angstaanjagende helper van Sint Nicolaas. Voorzien van handgemaakte, angstaanjagende maskers, dierenhuiden, luide bellen en een takkenbos struinen ze door de straten. Het is een typische Oostenrijkse traditie die zich moeilijk omschrijven laat, maar ongetwijfeld een grote indruk maakt op volwassenen en kinderen.

Krampuslauf in Obertauern
De krampus optocht is echt wat bijzonders. (copyright Tourismusverband Obertauern)

Advent in Obertauern, een bijzondere ervaring

Zelf zijn wij tijdens de adventtijd weer te vinden in Obertauern. Het is een hele bijzondere ervaring, die we iedereen kunnen aanraden. De adventtijd heeft echt iets magisch. Zo maakten wij vorige winter voor het eerst in ons leven een ritje met een originele paardenslee. Een ervaring die we iedereen kunnen aanraden. Op de slee, achter twee sterke paarden beleef je het ‘winter wonderland’ op een hele andere (en rustgevende) manier.

Wil je zelf ook de advent in Obertauern ervaren? Dan kan je tussen 14 december en 21 december gebruik maken van de zeer aantrekkelijke Bobby aanbieding voor kinderen. Kijk voor meer informatie hier.

Paardensleetocht obertauern
Een ritje met de paardenslee is zelfs bij slecht weer een aanrader.

Iets voor jou?

Kan je je voorstellen hoe ontspannen het is om de drukke dagen te ontvluchten en de rustige pistes van het kleine bergdorp af te suizen? Met het hele gezin de Tauern ronde afleggen, te rodelen of op het terras te genieten van een apfelstrudel? En het kan allemaal in Obertauern!

rodelen in Obertauern
Niks leuker dan rodelen bij de Gnadenalm in Obertauern.

Enthousiast geworden?

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden? En wil je ook nog voor de feestdagen naar Obertauern? Bekijk dan snel de aanbiedingen op de officiele website van Obertauern.

Je bereikt Obertauern met de auto na 1.000 kilometer rijden vanaf Utrecht. Of met het vliegtuig via de vliegveld van Salzburg (vanaf daar is het nog 90 km naar Obertauern). Tijdens de Bobby weken is de transfer vanaf het vliegveld naar je hotel in de reis inbegrepen.

Wil je eerst nog meer weten over dit leuke skigebied? We schreven eerder een aantal uitgebreide artikelen over dit leuke skigebied:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
8 heerlijke winterbeelden uit Oostenrijk
Ook interessant
Review: Snowvision skibril voor brildragers getest