Vandaag is officieel bekend geworden dat Oostenrijk voor de tweede keer in lockdown gaat. De nieuwe lockdown is minder streng dan de vorige en gaat vanaf dinsdag 3 november in. Er is een heel pakket aan maatregelen afgekondigd. De belangrijkste daarvan zijn:

  • Hotels, appartementen en pensions gaan dicht voor toeristen.
  • Bij restaurants mag alleen nog maar eten afgehaald worden.
  • De skiliften en pistes gaan dicht voor toeristen.
  • Buiten sporten is toegestaan, maar alleen bij individuele sporten.
  • Zwembaden, bioscopen en theaters blijven gesloten.
  • Er geldt een uitgaansverbod tussen 20:00 uur en 06:00 uur.

Even niet meer wintersporten

De nieuwe coronamaatregelen betekenen dat wintersporters voorlopig niet meer op de gletsjers terecht kunnen om te skiën. De skiliften en pistes gaan namelijk dicht voor toeristen. Alleen professionele wintersporters (racers) kunnen nog op de gletsjers terecht om te trainen. Toeristen zullen moeten wachten tot december voor de pistes weer open gaan.

Toerskiën en sneeuwschoenwandelen is trouwens wel gewoon toegestaan. Maar daar ligt op veel plaatsen nog te weinig sneeuw voor.

Skitoer bij de Grossglockner
Toerskiën is wel nog toegestaan.

Alles om het skiseizoen te redden

Deze nieuwe maatregelen blijven sowieso van kracht tot 30 november 2020. Wanneer de maatregelen effect hebben, dan zouden de pistes en skiliften begin december weer open kunnen gaan. Maar dit is officieel nog niet bekend gemaakt.

Veel Oostenrijkers verwachten dat de nieuwe coronamaatregelen worden verlengd tot medio december. Op die manier zou een buffer moeten worden opgebouwd waarmee de skigebieden de hele winter open kunnen blijven. Of dit ook daadwerkelijk het plan is, is ons niet bekend.

Oostenrijk zet alles op alles om het wintersportseizoen te redden.

Wat betekent de nieuwe lockdown voor wintersporters?

De ‘lockdown light’ is voor veel skigebieden een fikse tegenvaller. Een flink aantal gebieden zal de opening van het skigebied, die eind november was gepland, moeten uitstellen tot december. Wanneer dat precies zal zijn, is nog niet bekend. Veel wintersporters zullen zich zorgen maken over hun vakantie komende winter. Waarschijnlijk zal deze nieuwe lockdown op hen vooralsnog niet zo veel invloed hebben. De meeste Nederlanders gaan namelijk pas in de kerstvakantie naar Oostenrijk. Tegen die tijd zou het aantal besmettingen in Oostenrijk drastisch gedaald moeten zijn.

Wintersporters die komende winter graag naar de sneeuw reizen, zullen moeten afwachten of de nieuwe coronamaatregelen voldoende uitwerking hebben. Dat is enorm balen na alle maatregelen die eerder al zijn genomen, maar we kunnen er helaas weinig aan veranderen..

Ben je benieuwd hoe het in Oostenrijk gaat? Volg ons dan op facebook, twitter of instagram waar we je op de hoogte houden van de dagelijkse gang van zaken in ‘ons’ Oostenrijk.

Voor nu. Hou vol en blijf gezond. Dan is de kans dat we straks weer lekker kunnen wintersporten alleen maar groter.

 

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Lidl skikleding: hoe zijn de skibroek en ski jas van Lidl?
Ook interessant
Een buff of nekwarmer is onmisbaar voor de wintersport