Wintersport in maart was in Oostenrijk afwisselend en een maand van extremen. Tijdens de wintersport in de voorjaarsvakantie was het een aantal dagen -20 graden, of soms wel kouder. De afgelopen dagen steeg het kwik echter ook tot in de dubbele cijfers. Zeker op de zuid hellingen smelt de sneeuw op dit moment snel.

Komend weekend is het pasen. In veel skigebieden is dit het traditionele einde van het skiseizoen. Zo sluiten de liften op onze huisberg (Eben im Pongau) na eerste paasdag. Gelukkig zijn er nog genoeg skigebieden in de buurt waar we tot half april kunnen wintersport. Als de voorspellingen uitkomen, dan worden de paasdagen deze winter kouder dan tijdens de wintersport met de kerstdagen. Maar ook hier worden extremen verwacht.

Pasen kouder als kerst

De verwachting is dat het zondag, eerste paasdag de hele dag vriest en sneeuwt, terwijl de temperatuur op maandag, tweede paasdag, tot ruim boven het vriespunt stijgt  en de zon volop schijnt.

Volgens meteorologen worden het in Oostenrijk met de paasdagen zo’n 3 graden kouder dan eind december. De sneeuwgrens daalt dan in grote delen van het land tot zo’n 600 meter. Dat betekent sneeuw tot in de dalen!

Hoeveel sneeuw wordt er verwacht?

Volgens de website sneeuwhoogte.nl, val er op de hooggelegen pistes veel sneeuw. In Vorarlberg moet rekening worden gehouden met ruim 1 meter verse sneeuw. Dat is goed nieuws voor iedereen die komend weekend afreist naar bijvoorbeeld St Anton am Arlberg, Montafon of Lech. In de rest van Oostenrijk wordt ook sneeuw verwacht, maar wel een stuk minder. Zo wordt er bij ons in Salzburgerland zo’n 60 cm sneeuw verwacht en in Tirol (Sölden, Ischgl, Serfaus en het Zillertal) ongeveer 40-100 cm.

Sneeuval met pasen in Oostenrijk

Ook de website snowforecast.com verwacht veel sneeuwval de komende dagen.  Kijk maar eens naar onderstaande afbeelding. Opvallend is dat de sneeuwval verdeeld is over heel Oostenrijk. Er staan skigebieden bij in Tirol, Ost Tirol / Karinthië, Vorarlberg en het Salzburgerland.

sneeuval pasen

Kortom iedereen in die op wintersport in Oostenrijk kan zich gaan opmaken voor koude, witte, paasdagen. Wij gaan in ieder geval niet binnen zitten, maar lekker genieten van de vers gevallen sneeuw.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: Atomic Redster J2 kinderski
Ook interessant
Review Helly Hansen Lifa Merino thermoshirt