Vanaf vandaag kunnen wintersporters weer op de Stubaier gletsjer skiën of snowboarden. Er zijn vier liften en twee lange pistes geopend. Eigenlijk was de opening van het skigebied Stubaier gletsjer vorig weekend gepland. Toen sneeuwde het echter zo hard, dat besloten werd om de opening een week uit te stellen. Die week extra wachten was zeker de moeite waard. Er viel maar liefst 60 centimeter sneeuw waardoor wintersporters nu zelfs kunnen afdalen tot aan ‘Bergstation Gamsgarten‘. Hieronder hebben we een video geplaatst van de sneeuwval van vorige week. Wij worden daar wel erg blij van. Jij ook?

Duidelijke corona voorzorgsmaatregelen

Door het coronavirus wordt komende winter anders dan anders. Inmiddels zijn de coronamaatregelen voor Oostenrijk bekend gemaakt. En nu de eerste skigebieden open gaan, krijgen we een eerste indruk hoe die in de praktijk werken. Ook skigebied Stubaier gletsjer heeft zich goed voorbereid op de komende winter. Zij maakten onderstaande video waarin ze alle coronamaatregelen heel duidelijk uitleggen.

Over skigebied Stubaier Gletsjer

Skigebied Stubaier gletsjer is een van de skigebieden in de buurt van Innsbruck. Het skigebied beschikt over 40 km aan pistes en is daarmee het grootste gletsjerskigebied in Oostenrijk. De meeste pistes in het skigebied zijn eenvoudige blauwe en rode afdalingen. Voor gevorderde wintersporters zijn er veel offpiste mogelijkheden en een aantal uitdagende skiroutes. Zelf zijn we vooral onder de indruk van het fenomenale uitzicht. Het skigebied bevindt zich midden in de Alpen en overal om je heen zie je bergen die hoger zijn dan 3.000 meter. Om stil van te worden.

Een bezoek aan de Stubaier Gletsjer in de zon
De stubaier gletsjer is prachtig!

Ook andere skigebieden gaan open

Niet alleen de Stubaier gletsjer opent het skigebied. Ook de Kitzsteinhorn gletsjer, vlakbij Kaprun, is vanaf vandaag open. Daar gaan de liften tot aan de top en kunnen wintersporters afdalen tot aan het Alpincenter. Als we afgaan op de foto’s die het skigebied afgelopen week online plaatste, ziet het er op de Kitzsteinhorn op dit moment ook prachtig uit.

Ben jij al klaar voor de winter?

Je zou vandaag maar op de piste staan.. om jaloers van te worden. Wij gaan onze skispullen maar vast van zolder halen dit weekend. Eens kijken of alles nog compleet is, past en of we misschien de skibril of de skihelm moeten vervangen. Hoe zit het met jou? Heb jij je ski uitrusting al gecontroleerd en de wintersport 2021 al geboekt? Voor iedereen, die net als wij, ook zo geniet van de voorpret op het komende winterseizoen staan hieronder een aantal informatieve en inspirerende artikelen.

Op de hoogte blijven?

Elke winter houden we onze lezers op de hoogte van de actuele stand van zaken in de skigebieden. Wil je daarvan op de hoogte blijven? Volg ons dan via social media:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Ontmoet de 3 oudste skiërs ter wereld
Ook interessant
Verbindingslift Wagrain – Kleinarl maakt eerste proefrit