Vanaf vandaag kunnen wintersporters weer op de Stubaier gletsjer skiën of snowboarden. Er zijn vier liften en twee lange pistes geopend. Ook twee pistenrestaurants en de skiverhuur zijn geopend. De volgende liften zijn geopend:

  • Gamsgartenbahn 1 + 2
  • de Rotadl stoeltjeslift
  • Daunferner II sleeplift
De stubaier gletsjer is een ideale bestemming voor een wintersport in maart.
Er zijn vier liften open.

Verse sneeuw

Skigebied Stubaier gletsjer gaat op het juiste moment open. Gisteren en eergisteren is er zo’n 50 centimeter sneeuw gevallen en dat zorgt er voor dat de pistes er prachtig blij liggen. Een betere start van het wintersport 2022 seizoen kunnen wij ons niet voorstellen.

Duidelijk corona voorzorgsmaatregelen

Deze winter wordt anders, dan anders. Na een volledige afgelast seizoen, moet dit seizoen weer zo normaal mogelijk verlopen. Inmiddels zijn de coronamaatregelen voor Oostenrijk bekend gemaakt. En nu de eerste skigebieden open gaan, krijgen we een eerste indruk hoe die in de praktijk werken. Ook skigebied Stubaier gletsjer heeft zich goed voorbereid op de komende winter. Op hun website zijn de maatregelen duidelijk beschreven:

  • een FFP2 mondmasker is verplicht in alle gesloten skiliften (gondels en stoeltjesliften). Kinderen tot 6 jaar zijn hierop een uitzondering.
  • Bij de hotels en restaurants geldt de 3G regel (gevaccineerd, genezen of getest) en moeten contactgegevens worden achtergelaten.

Over skigebied Stubaier Gletsjer

Skigebied Stubaier gletsjer is een van de skigebieden in de buurt van Innsbruck. Het skigebied beschikt over 40 km aan pistes en is daarmee het grootste gletsjerskigebied in Oostenrijk. De meeste pistes in het skigebied zijn eenvoudige blauwe en rode afdalingen. Voor gevorderde wintersporters zijn er veel offpiste mogelijkheden en een aantal uitdagende skiroutes. Zelf zijn we vooral onder de indruk van het fenomenale uitzicht. Het skigebied bevindt zich midden in de Alpen en overal om je heen zie je bergen die hoger zijn dan 3.000 meter. Om stil van te worden.

Brede, rode piste
De Stubaier gletsjer is een heerlijk skigebied.

Ook andere skigebieden gaan open

Niet alleen de Stubaier gletsjer opent het skigebied. Ook de Kitzsteinhorn gletsjer, vlakbij Kaprun, is vanaf morgen open. Daar gaan de liften tot aan de top en kunnen wintersporters afdalen tot aan het Alpincenter. Als we afgaan op de foto’s die het skigebied afgelopen week online plaatste, ziet het er op de Kitzsteinhorn op dit moment ook prachtig uit.

Winter Kitzsteinhorn - maart
Kitzsteinhorn gaat ook open.

Ben jij al klaar voor de winter?

Je zou vandaag maar op de piste staan.. om jaloers van te worden. Wij gaan onze skispullen maar vast van zolder halen dit weekend. Eens kijken of alles nog compleet is, past en of we misschien de skibril of de skihelm moeten vervangen. Hoe zit het met jou? Heb jij je ski uitrusting al gecontroleerd en de wintersport 2022 al geboekt? Voor iedereen, die net als wij, ook zo geniet van de voorpret op het komende winterseizoen staan hieronder een aantal informatieve en inspirerende artikelen.

Op de hoogte blijven?

Elke winter houden we onze lezers op de hoogte van de actuele stand van zaken in de skigebieden. Wil je daarvan op de hoogte blijven? Volg ons dan via social media:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
5 perfecte skigebieden voor beginners in Frankrijk
Ook interessant
Wat is de ideale lengte ski’s? Hoe lang moeten ski’s zijn?