Skigebied Axamer Lizum gaat dit weekend vervroegd open. Genoeg reden voor een feestje. Maar helaas is er in Oostenrijk wat negatieve berichtgeving over dit gebied. De nieuwe campagne, die vanaf deze week actief is, zorgt namelijk voor nogal wat ophef. Strakke, schaars geklede en goed gevormde lichamen zijn namelijk de metafoor voor de strakke, goed gevormde pistes van Axamer Lizum. Ronde billen en borsten belichamen een “Abfahrt” (lange afdaling). En een afgetrainde six pack is de belichaming van de Buckelpiste (hobbel piste). Kijk en oordeel zelf.

axamer lizum campagne
Een Six Pack als metafoor voor een buckelpiste. Seksistisch of niet?

Schaars geklede dame onderwerp van gesprek

Met name de campagne voor de dames afdaling houdt de gemoederen in Oostenrijk bezig. Een schaars geklede dame met het opschrift: “Perfect geprepareerd! De Olympische dames afdaling wacht op jou. Ben jij wild genoeg?”. Volgens enige politieke partijen zou dit seksistisch zijn. Volgens het skigebied zelf is het echter niet meer dan een gimmick. Een knipoog naar de piste die daadwerkelijk (al sinds de eerste Olympische Spelen in 1964) de naam ‘Damen Abfahrt’ draagt. Ditzelfde geldt overigens voor de heren afdaling, die ook aan die eerste Winterspelen zijn naam te danken heeft. Niks seksistisch dus, stelt de het skigebied in een reactie op de aantijgingen vanuit de politieke hoek.

campagne Axamer Lizum
Schaars geklede dames voor de verkoop. Kan dat nog?

Sex sells of toch niet, wat vind jij?

Versace was er al van overtuigd: Sex sells. Maar in de huidige tijdsgeest lijkt deze vlieger toch minder op te gaan. Of althans: minder op te mogen gaan. Wij kunnen een campagne als deze wel waarderen. Tussen alle strakgetrokken pistes voorzien van verse zonnestralen uit Photoshop, springt Axamer Lizum eruit. En dat is waarschijnlijk precies de bedoeling. Want dit kleine skigebied bij Innsbruck wordt nog niet zo heel druk bezocht door toeristen. En dat terwijl het toch een heel bijzonder skigebied is.

Maar wat vind jij? Een leuke gimmick? Of voel je je toch wat ongemakkelijk bij het zien van al het vrouwelijk en mannelijk schoon?

Skihandschoenen
Skigebied Axamer Lizum is goed te combineren met een stedentrip Innsbruck!

Skigebied Axamer Lizum

Het skigebied Axamer Lizum ligt dichtbij de stad (en luchthaven van) Innsbruck. Het is zelf het dichtstbijzijnde wintersportgebied bij de luchthaven. Het skigebied telt 40 pistekilometers en is bekend van de Olympische Spelen. Twee keer werden de Spelen in Axamer Lizum gehouden, in 1964 en in 1974. De pistes zijn hier dan ook wat uitdagender dan in het gemiddelde Oostenrijkse skigebied. Axamer Lizum is daarmee een mooi bestemming voor de gemiddelde tot gevorderde skiër (veel rode pistes). Het skigebied is authentiek, met wat oudere liften, wat het een bepaalde sfeer en charme geeft.

Daarbij is dit skigebied uitermate geschikt om te combineren met een stedentrip aan de stad Innsbruck. Innsbruck biedt een Ski + City pas waarmee je een stedentrip en wintersport perfect kunt combineren. Met de pas heb je toegang tot verschillende skigebieden (waaronder Axamer Lizum) maar ook tot de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad.

 

 

2 Commentaren

 • Bert van Sprang,

  Ik vind de metafoor wel leuk! Als dit al schaars gekleed is dan moeten de Oostenrijkers maar niet in onze uitgaanscentra gaan kijken.

  • Frank van Delden,

   Haha Bert! Daar heb je helemaal gelijk in.

 • Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Eerder verschenen
  Wintersport in Jasper, Canada: de complete paklijst
  Ook interessant
  Dit zijn de hoogtepunten van een familie wintersport in Grossarltal